'Domper voor Neymar: ook return tegen Barça komt te vroeg'

'Domper voor Neymar: ook return tegen Barça komt te vroeg'

1 maart 2021 – Waar Neymar ongetwijfeld de loting in de Champions League met veel plezier heeft gevolgd, verloopt de achtste finale van het toernooi niet zoals gehoopt. De Braziliaanse steraanvaller moest het heenduel met zijn oude werkgever al laten schieten wegens een blessure, die hem ook in de return aan de kant houdt.Dat meldt Le Parisien. Erg rouwig zal Paris Saint-Germain niet zijn, aangezien de finalist van vorig jaar met een uitstekende uitgangspositie aantreedt in het Parc des Princes. Op bezoek in Spanje won PSG namelijk met verbluffende cijfers: Kylian Mbappé droeg met een hattrick bij aan een 1-4 zege. Dat betekent dat het Barça van Ronald Koeman met minstens vier goals verschil moet winnen in Frankrijk.

De kans op het meespelen van Neymar is volgens Le Parisien miniem, terwijl de kans sowieso groot is dat hij er zelfs niet als reserve bij kan zijn. De Braziliaan keert tussen 5 en 8 maart terug bij de groepstraining. De return in Parijs staat gepland voor 10 maart. De medische staf verwacht Neymar pas weer beschikbaar voor het Ligue 1-duel met Nantes.

De 29-jarige aanvaller werd in 2013 opgepikt bij het Braziliaanse Santos. Bij FC Barcelona groeide de aanvaller uit tot een van de beste spelers ter wereld. Na vier jaar in de schaduw van Luis Suárez en vooral Lionel Messi te hebben geacteerd, koos Neymar in 2017 voor een transfer. Met zijn prijskaartje van 222 miljoen euro heeft Neymar nog altijd de duurste transfer ooit op zijn naam.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 13 april 2021

  2. maandag 12 april 2021