Pirlo gelooft nog altijd in titelprolongatie Juventus

Pirlo gelooft nog altijd in titelprolongatie Juventus

1 maart 2021 – Hoewel Juventus een flinke achterstand heeft op Inter én AC Milan, gelooft het nog altijd dat het de titel in de Serie A kan prolongeren. Juventus hoopt zich daarmee aan het einde van de rit voor de tiende keer op rij tot landskampioen te kronen. Dat lijkt op dit moment een onmogelijke klus.Juventus staat namelijk op de derde plaats met 46 punten, terwijl koploper Inter er 56 verzamelde. Juventus heeft nog wel een wedstrijd tegoed, maar kan daarmee nummer twee AC Milan niet inhalen. De ploeg van Zlatan Ibrahimovic heeft namelijk een gat van zes punten met de concurrent uit Turijn weten te slaan. Juventus-coach Andrea Pirlo houdt op de persconferentie in aanloop naar het duel met Spezia echter vertrouwen in zijn ploeg. "Ons doel is niet veranderd. We staan ver van de koppositie, omdat Inter en Milan hebben gewonnen. We kijken niet wie boven ons of onder ons staan, we kijken alleen naar onszelf."

"We zullen weer bovenaan staan", vervolgde de Italiaan. "Het is een belangrijke wedstrijd voor ons, omdat we de twee punten moeten terugwinnen die we lieten liggen in Verona. We moeten door blijven vechten voor de titel. We moeten een intense wedstrijd spelen met hoog tempo vanaf de eerste minuut." 

Na 23 speelronden staat de ploeg van Matthijs de Ligt op dertien overwinningen. Zeven keer boekte de Oude Dame een remise, terwijl het driemaal onderuit ging. Na maanden bovenaan te hebben gestaan moest AC Milan de koppositie begin dit jaar overgeven aan Inter. Die ploeg is daarmee op koers voor de eerste landstitel sinds 2010.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 13 april 2021

  2. maandag 12 april 2021