'Nigeria wil Danjuma stelen van Nederlands elftal'

'Nigeria wil Danjuma stelen van Nederlands elftal'

1 maart 2021 – Het Nederlands elftal lijkt zich opnieuw zorgen te moeten maken om het vertrek van een potentiële Nederlands elftal-international. Tweevoudig Oranje-klant Arnaut Danjuma heeft namelijk een aanbieiding van de Nigeriaanse voetbalbond in beraad. Het Afrikaanse land hoopt gebruik te kunnen maken van veranderde FIFA-regels.Spelers zijn door de nieuwe regelgeving niet meer bij uitstek gebonden aan een land nadat zij hun opwachting hebben gemaakt. Nigeria hoopt daarvan te profiteren en gebruik te maken van de uitzichtloze situatie van de aanvaller. In 2018 liet Ronald Koeman de ex-speler van NEC debuteren in het Nederlands elftal, maar sindsdien raakte hij steeds verder uit beeld.

Met minuten tegen toplanden Duitsland en Nederland op de teller leek hij een fraaie interlandloopbaan tegemoet te gaan, maar de buitenspeler had moeite met zich aanpassen na zijn transfer van Club Brugge naar AFC Bournemouth. Bij de Championship-club heeft Danjuma de smaak inmiddels volledig te pakken: hij was dit seizoen al zeven keer trefzeker.

Daarom wil Nigeria zich volgens The Sun dolgraag versterken met Danjuma, die een Nigeriaanse vader heeft en werd geboren in Lagos.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 13 april 2021

  2. maandag 12 april 2021