Excelsior rekent al voor rust af met Jong Ajax

Excelsior rekent al voor rust af met Jong Ajax

1 maart 2021 – Excelsior heeft het uiterst wisselvallige seizoen een nieuw hoofdstuk gegeven. In eigen huis walsten de Rotterdammers over Jong Ajax heen, door met liefst 5-1 te winnen. Door de eerste zege in drie duels verstevigt de ploeg van Marinus Dijkhuizen de tiende plaats op de ranglijst.Dramatische nederlagen, bloedeloze remises en sensationele overwinningen volgen elkaar dit seizoen in rap tempo op in Kralingen, waar Excelsior tot de meest wisselvallige club van de Keuken Kampioen Divisie is uitgegroeid. De Rotterdammers gaven het seizoen in het eigen Van Dongen en De Roo-stadion wat extra kleur, na een sublieme openingsfase.

Want al na 23 minuten wist Excelsior dat het de drie punten in eigen huis zou houden, al zal niemand gezien de wisselvallige historie daar meteen rekening mee hebben gehouden. Excelsior schoot uit zijn slof door al na acht minuten op voorsprong te komen. Jong Ajax-verdediger Rio Hillen schoot onfortuinlijk in eigen doel, terwijl ook Reuven Niemeijer bij de 3-0 deelde in de doelpuntenvreugde. Het hoogtepunt van de spectaculaire start kwam echter van de voet van Julian Baas. De jonge middenvelder kegelde de bal keihard tegen de touwen.

Hoewel Jong Ajax dankzij een benutte penalty van Kenneth Taylor nog even mocht hopen, was dat van korte duur. Ahmad Mendes Moreira deed met een harde uithaal van afstand namelijk ook nog een gooi naar de eretitel 'mooiste goal van de avond'. Joël Zwarts gooide de wedstrijd vlak voor het laatste fluitsignaal definitief in het slot, waardoor de punten in Rotterdam bleven.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 13 april 2021

  2. maandag 12 april 2021