Tannane kent reden voor mindere vorm: "Ben geen Messi"

Tannane kent reden voor mindere vorm: "Ben geen Messi"

1 maart 2021 – Oussama Tannane begon geweldig aan het seizoen en bewees wekelijks een van de beste spelers van de competitie te zijn, maar maakt de laatste tijd een lastige periode door. De smaakmaker van Vitesse kan zijn ploeg niet meer bij de hand nemen, iets wat gepaard gaat met magere resultaten. In de Eredivisie scoorde hij pas eenmaal na de winterstop, terwijl hij geen treffers voorbereidde. Toch wil Tannane het niet hebben over verminderde vorm. "Dat is niet waar. Ik heb ook na de winterstop mijn goals gemaakt en assists gegeven", zegt hij in gesprek met Omroep Gelderland. "Tegen VVV had ik ook weer een hele hoop assists kunnen geven", doelt hij op het competitietreffen van afgelopen weekend.

De Marokkaanse Amsterdammer merkt de laatste weken dat tegenstanders zich volledig instellen op hem. "Trainers letten heel veel op mij. Dat is gewoon zo. Ik spreek met trainers die ik ken uit de eredivisie. Ze vragen voor de wedstrijd 'speel je' en dan zeg ik natuurlijk speel ik. Als dat niet zo is, kunnen we onze tactiek namelijk in de prullenbak gooien, hoor ik dan weer terug."

Tannane wordt hele wedstrijden door geschaduwd. "Trainers zetten twee of soms zelfs drie man op mij. Maar ik ben geen Messi die zo even vier man passeert en het helemaal alleen kan doen." Het is volgens hem daarom belangrijk dat andere spelers opstaan. "Die krijgen nu meer ruimte en daar moeten ze gebruik van maken. Dan wordt er ook minder gesproken over Tannane dit of Tannane dat. Je moet ook kijken waarom ik niet in die mogelijkheden kom om mijn eigen spel te spelen. Dat is omdat ik door meerdere mensen gedekt word."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 13 april 2021

  2. maandag 12 april 2021