Konterman bedacht zich na 'nee': "Toon eens wat lef"

Konterman bedacht zich na 'nee': "Toon eens wat lef"

1 maart 2021 – Bert Konterman maakt het seizoen van PEC Zwolle af als interim-trainer. De vijftigjarige oefenmeester vervulde de laatste jaren veel trainersklussen op de achtergrond, maar staat in Zwolle voor het eerst op eigen benen. Konterman bekent dat hij lang twijfelde of hij zijn krabbel onder een contract tot het einde van het seizoen moest zetten.Konterman was actief als assistent bij Jong Oranje, maar koos ervoor PEC te helpen in de strijd om lijfsbehoud. 
"Het is geweldig om terug te komen bij de club waar je bent begonnen", vertelt Konterman in gesprek met de NOS. "De club heeft altijd een speciaal plekje in mijn hart gehad. Ik kom uit de buurt en geniet er ook van. Ik heb hier inmiddels al aardig wat bureaus gehad."

Voor Konterman stond de terugkeer naar PEC niet meteen vast. "Ik dacht niet gelijk dat ze bij mij zouden komen en ik moest er goed over nadenken. Het overvalt je toch. In eerste instantie heb ik ook 'nee' gezegd", geeft hij aan. "Een dag later hebben we nog een keer koffie gedronken en gesprekken gevoerd. Toen heb ik het thuis overlegd en de knoop doorgehakt. Uiteindelijk heb ik gewoon gedacht: toon eens wat lef en ga het doen."

PEC won afgelopen vrijdag met ruime cijfers van SC Heerenveen, waardoor er een einde kwam aan een dramatische reeks. PEC bezet momenteel de twaalfde plaats, waardoor Konterman nauwelijks in hoeft te grijpen. "Ik ga geen gekke dingen doen. Ik wil vooral observeren en links en rechts wat aansturen om zo naar het einde van het seizoen te gaan."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 13 april 2021

  2. maandag 12 april 2021