Hiddink: "Rampzalig als PSV geen tweede wordt"

Hiddink: "Rampzalig als PSV geen tweede wordt"

1 maart 2021 – Guus Hiddink verwacht geen spanning meer in de titelstrijd. De bondscoach van Curaçao zag PSV en Ajax dit weekend gelijkspelen, waardoor de voorsprong van de Amsterdammers op de voornaamste concurrent zes punten blijft. Ajax heeft bovendien nog een wedstrijd tegoed. PSV doet er volgens Hiddink daarom verstandig aan het vizier op plek twee te richten.Volgens Hiddink wordt dat nog een flinke kluif. AZ heeft de smaak inmiddels te pakken en won dit weekend overtuigend van Feyenoord (4-2). Daardoor bedraagt de voorsprong van PSV op de Almraarders nog slechts twee punten. In de laatste vijf duels verzamelde PSV acht punten, terwijl AZ er twaalf bijschreef. "Ze moeten sowieso tweede worden", zegt Hiddink in de talkshow van Voetbal International. "Ik hou niet van grote woorden, maar het zou behoorlijk rampzalig zijn als ze geen tweede worden."

Hiddink constateert tevens dat Ajax een reuzenstap heeft gezet door een punt te pakken bij PSV. "Ajax gaat makkelijk naar de titel toe. Bij Ajax is er wél die hiërarchie en ze hebben een goede balans in het elftal. In het Amsterdamse gaat men vaak toch alleen van het voetbal uit, maar voetbal is meer dan het balletje rond laten gaan. Ze erkennen nu dat ze met de Zuid-Amerikanen meer balans hebben in het team."

Lange tijd leek PSV af te stevenen op een zege in het eigen Phillips Stadion, maar dankzij een benutte strafschop van Dusan Tadic kwam Ajax op gelijke hoogte. Voor rust had Eran Zahavi de score met een fraaie vrije trap geopend.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 13 april 2021

  2. maandag 12 april 2021