Gullit kraakt Barça-keuze Koeman: "Ik heb medelijden met hem"

Gullit kraakt Barça-keuze Koeman: "Ik heb medelijden met hem"

1 maart 2021 – Ruud Gullit leeft mee met de situatie van Ronald Koeman bij FC Barcelona. De Nederlandse trainer besloot voorafgaand aan dit seizoen het Nederlands elftal te verruilen voor een droombaan in Spanje, maar het is bepaald nog geen gelukkig huwelijk. Barça kwakkelt in de Spaanse competitie en heeft geen geld om een kampioenswaardig elftal te formeren.Gullit geeft in gesprek met Marca aan vaak aan zijn oud-ploeggenoot te denken. "Ik heb een beetje medelijden met Ronald. Het was zijn grote droom om coach van FC Barcelona te worden, dat is altijd zo geweest. Maar hij had niet op een slechter moment kunnen instappen, als je kijkt naar de problemen waar de club mee kampt. De presidentsverkiezingen hangen boven zijn hoofd en ze hebben enorm veel schulden."

Volgens Gullit was de start van de Nederlander in Spanje al vals."Zijn grootste probleem was natuurlijk Luis Suárez wegkrijgen. Ik denk niet dat hij zijn idee was, maar van het bestuur. En daar was Messi dan weer niet blij mee. Het was een heel, heel moeilijk moment voor hem om binnen te komen bij Barcelona, maar ik hoop dat hij het goed doet."

Gullit kijkt tevens met stijgende verbazing naar hoe Spaanse kranten oordelen over Frenkie de Jong. "Volgens jullie is hij soms de beste speler aller tijden en de week erop is hij de slechtste. Dat is een beetje gek, hij is fantastisch. Hij heeft zijn plek inmiddels volledig gevonden."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 13 april 2021

  2. maandag 12 april 2021