Begrip en onbegrip voor Mo: "Geen professional"

Begrip en onbegrip voor Mo: "Geen professional"

1 maart 2021 – Huub Stevens staat achter het besluit van PSV en Roger Schmidt om Mohamed Ihattaren te straffen. Het negentienjarige toptalent ontbrak afgelopen zondag in de wedstrijdselectie voor de topper tegen Ajax en lijkt op ramkoers met zijn club. Stevens denkt dat het probleem vooral bij de middenvelder ligt. Khalid Sinouh begrijpt er juist iets van."Ihattaren moet snel volwassen worden", zegt Stevens in gesprek met Omroep Brabant. "Het lijkt erop dat hij zijn eigen belang boven dat van de club zet en dat kan natuurlijk niet. De club neemt deze beslissing niet voor niets." De oud-trainer vindt dat er bij Ihattaren iets moet veranderen. "Als ik naar Ihattaren kijk, zie ik geen doorgetrainde professional. En dus moet iemand Ihattaren eens een spiegel voorhouden."

Hij moet presteren", vervolgt Stevens. "Als je de top wilt halen in het voetbal, kom je niet meer weg met alleen talent. Je zult er elke dag keihard voor moeten werken. En dat moet bij hem eens doordringen. Het helpt hem nu niet door hem in de watten te gaan leggen. Hij heeft tegengas nodig." Ihattaren ruziede de laatste maanden vaker met Schmidt. De Duitse trainer zette hem in het begin van het seizoen geregeld op de bank vanwege een gebrek aan fitheid."

Oud-doelman Khalid Sinouh begrijpt juist niets van de keuze van Schmidt en consorten. "Je zou zeggen dat ze Ihattaren inmiddels wel kennen en dat ze weten hoe hij is en kan reageren. Maar als ik dat lees krijg ik alleen maar meer vragen. Een gebrek aan professioneel gedrag? Wat dan? Boos zijn omdat hij niet speelt? Dat zou ik ook zijn als ik zijn kwaliteiten had."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 13 april 2021

  2. maandag 12 april 2021