Waarom Feyenoord zal juichen als Ajax de KNVB Beker wint

Waarom Feyenoord zal juichen als Ajax de KNVB Beker wint

3 maart 2021 – Feyenoord-supporters hebben van nature een hartgrondige hekel aan alles wat ook maar een beetje naar Ajax ruikt. Toch is de kans groot dat bij de Rotterdamse club intern deze week alle hoop wordt gevestigd op een bekerzege van de Amsterdammers. Ajax dient woensdagavond als laatste horde richting de finale sc Heerenveen te verslaan, iets waar Feyenoord voor zal duimen. Ook voor PSV en AZ zou Amsterdams bekersucces niet ongelegen komen.Hoe zit dat? De winnaar van de KNVB Beker verdient een ticket voor de play-offs van de Europa League. Omdat Ajax vrij onbedreigd op de landstitel afstevent en dus op koers is voor een startbewijs in de Champions League, stroomt de beloning voor de bekerzege door naar de competitie als de Amsterdammers het bekertoernooi winnen. Dat betekent dat de nummer drie het bekerticket krijgt.

Na de nederlaag tegen concurrent AZ van afgelopen weekend is voor Feyenoord de derde plaats opnieuw wat verder uit het zicht geraakt. De Rotterdamse formatie staat nu op zes punten achterstand op nummer drie AZ, waardoor deelname aan de Europa League ineens ver weg lijkt. Uitgerekend aartsrivaal Ajax kan Feyenoord een ultiem vangnet bieden.

Bij een bekerzege van Ajax schuiven ook de andere Europese tickets door. De nummer vier plaatst zich dan rechtstreeks voor de nieuwe Conference League en het deelnamebewijs voor de tweede voorronde van de Conference League gaat naar de winnaar van de play-offs. Die gaat dan tussen de nummers vijf tot en met acht van de Eredivisie in plaats van de nummers vier tot en met zeven. Ook clubs die een plek in de middenmoot bezetten, zullen de verrichtingen van Ajax in de KNVB Beker extra goed in de gaten houden.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 13 april 2021

  2. maandag 12 april 2021