De Mos roept KNVB op om iets te doen tegen 'te machtige' Raiola

De Mos roept KNVB op om iets te doen tegen 'te machtige' Raiola

1 maart 2021 – Aad de Mos heeft het helemaal gehad met Mino Raiola. De beroemde zaakwaarnemer wil snel in gesprek met PSV over de situatie van Mohamed Ihattaren. Het bevalt Raiola allerminst dat de jonge spelmaker zondag geen deel uitmaakte van de Eindhovense selectie voor de topper tegen PSV. In een video-item van het Eindhovens Dagblad haalt De Mos hard uit naar de belangenbehartiger, die zijn spelers gek zou maken.Gevraagd naar de kwestie-Ihattaren, begint De Mos meteen over Raiola. "Je moet kijken wie zijn zaakwaarnemer is. Zijn zaakwaarnemer is uit op een breuk. Hij heeft te veel macht in Nederland. De KNVB zou er iets aan moeten doen. Hij kan clubs tegen elkaar uitspelen", stelt de analist, die te horen krijgt dat ook Denzel Dumfries, Donyell Malen, Pablo Rosario deel uitmaken van het cliëntenbestand van Raiola.

"Wat denk je van AZ? Boadu, Stengs en hij heeft zelfs de trainer (Arne Slot, red.) naar Feyenoord toegebracht. En Brobbey bij Ajax. Ik denk dat de KNVB daar een regel voor moet instellen, dat je niet in de positie kunt komen dat je sterker bent dan een Frank Arnesen, John de Jong of Marc Overmars. Daar lijkt het op dit moment op. Raiola kan iedereen tegen elkaar uitspelen. Als je die jongens wat wijsmaakt, dan is dat een heel vervelende zaak."

"PSV moet zich kranig opstellen", gaat De Mos verder. "Aan de andere kant is er een Raad van Commissarissen die zegt: 'Jongens, kapitaalvernietiging.' Je kunt niet alles op Ihattaren zetten, dat de rest van de groep het niet meer gaat pikken." Raiola geeft volgens De Mos altijd de clubs de schuld als er iets aan de hand is. "Het zijn nooit zijn spelers die schuldig zijn. Of het nou bij United, Milan, PSV of Ajax is, alle clubs krijgen de schuld. Behalve zijn vrienden van Juventus, waar die De Ligt naartoe heeft gebracht. Daar is altijd een één-tweetje mogelijk. De andere clubs moeten maar lijden onder de nukken van de spelers."

"Meneer heeft altijd heel grote uitspraken richting trainers. Hij zit in zijn ivoren toren en beschuldigt de FIFA. Ik hou van mensen die integer zijn en het voetbal dienen. Hier dien je het voetbal niet mee", besluit hij.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 13 april 2021

  2. maandag 12 april 2021