Fosu-Mensah kan door zware blessure streep zetten door EK

Fosu-Mensah kan door zware blessure streep zetten door EK

1 maart 2021 – Timothy Fosu-Mensah komt dit seizoen niet meer in actie. De 23-jarige verdediger van Bayer Leverkusen heeft afgelopen weekend een zware knieblessure opgelopen, zo maakt zijn werkgever maandagochtend bekend via de officiële kanalen. Fosu-Mensah gaat binnenkort onder het mes en moet daarna maanden revalideren, waardoor hij het EK op zijn buik kan schrijven.Fosu Mensah maakte in januari de overstap van Manchester United naar Bayer Leverkusen en speelde zondag tegen SC Freiburg zijn zevende wedstrijd in Duitse dienst. Aan het einde van de eerste helft moest de drievoudig Oranje-international de strijd noodgedwongen staken. Peter Bosz vertelde na afloop van de met 1-2 verloren wedstrijd dat hij vreesde dat Fosu-Mensah lang uit de roulatie zou zijn.

Die vrees is werkelijkheid geworden. Fosu-Mensah heeft namelijk de voorste kruisband van zijn rechterknie afgescheurd. "Het is een enorme klap voor Timothy", aldus sportief directeur Simon Rolfes. "We zullen er alles aan doen om hem te steunen, zodat hij sterker uit deze moeilijke situatie kan komen."

Fosu-Mensah leek zich bij Bayer Leverkusen weer in beeld te spelen bij het Nederlands elftal, maar is voor het EK van komende zomer geen optie meer voor bondscoach Frank de Boer. Op 3 maart 2018 speelde hij zijn laatste wedstrijd in Oranje.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 13 april 2021

  2. maandag 12 april 2021