Guardiola legt zich neer bij vertrek García naar FC Barcelona

Guardiola legt zich neer bij vertrek García naar FC Barcelona

1 maart 2021 – Manchester City-manaager Pep Guardiola bevestigde zondag tijdens de persconferentie na de wedstrijd tegen West Ham United dat Eric García zo goed als zeker gaat vertrekken deze zomer. De jonge Spanjaard wil zijn contract niet verlengen, en vertrekt daarom deze zomer voor niks naar Barcelona. Met pijn in zijn hart neemt Guardiola binnenkort afscheid van de twintigjarige centrumverdediger."Jullie weten het misschien niet, maar García betekent ontzettend veel voor me", vertelde de trainer. "Tijdens de lockdown vorig seizoen was hij de beste verdediger die City had." Gedurende deze periode was de Franse Aymeric Laporte geblesseerd. García en Nicolás Otamendi moesten gedurende die tijd het doel van The Citizens  schoonhouden. "Hij maakte nooit een fout, echt nooit. Hij heeft zelfs een kwartfinale gespeeld in de Champions League."

Op dit moment wordt García buiten de selectie gehouden door zijn contractsituatie, iets wat wel vaker voorkomt als de contractonderhandelingen vastlopen. Guardiola heeft daar eigenlijk geen vrede mee. "Dat doet me pijn, Eric is als een zoon voor mij." City heeft met Ruben Días en een herboren John Stones, Laporte en Nathan Aké al wel een hoop spelers om zijn vertrek op te vangen. Bij Barcelona is de verdediging dit jaar het grootste probleem, en daarom zou García een welkome versterking zijn voor de Catalanen. 

García speelde dit seizoen slechts drie Premier League-wedstrijden voor de lichtblauwe club uit Manchester. Vorig seizoen speelde de Spanjaard er nog dertien in de Premier League. De speculaties over een vertrek van de Spanjaard zijn al anderhalf jaar bezig, het is geen geheim dat Koeman en het bestuur van Barcelona interesse hebben in de jonge verdediger.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 13 april 2021

  2. maandag 12 april 2021