'Vlap en Van den Hoorn krijgen nieuwe trainer bij Bielefeld'

'Vlap en Van den Hoorn krijgen nieuwe trainer bij Bielefeld'

1 maart 2021 – Arminia Bielefeld staat op het punt om trainer Uwe Neuhaus te ontslaan, zo meldt Kicker maandagmorgen. Naar verwachting komt de club vanmiddag nog met een persbericht naar buiten. Neuhaus zat in totaal meer dan twee jaar op de bank bij de promovendus.Het ontslag van de trainer komt niet uit de lcht vallen. Arminia Bielefeld pakte sinds het begin van de tweede helft van de Bundesliga slechts één punt uit vijf wedstrijden (3-3, Bayern München-uit). Zaterdag verloor het elftal opnieuw. Doelman Stefan Ortega liet toen al zijn onvrede kennen met de stand van zaken bij Bielefeld. "Het is gewoon om te kotsen. We waren in de eerste helft goed, we gaven weinig weg. Dan is het ongelofelijk dat we in de tweede helft drie tegentreffers incasseren. Ik ben enorm gefrustreerd. Als er maar zeven spelers volledige inzet geven wordt het heel lastig", zei hij.

Neuhaus werd aangesteld als trainer op 10 december 2018. De Duitser werd in zijn eerste seizoen zevende in de 2. Bundesliga, en het jaar erna kampioen. Nu, tijdens zijn eerste jaar in de Bundesliga met Bielefeld, staat de ploeg op plek zestien. Het elftal staat nu nog op een play-offplek. Concurrent Mainz hijgt echter in de nek. 

Met nog elf wedstrijden te gaan en een zeer belangrijke wedstrijd tegen Union Berlin voor de boeg, gaat Bielefeld op zoek naar een nieuwe trainer. Het lijfsbehoud in de Bundesliga zal nog een zware taak worden voor Mike van der Hoorn, Michel Vlap en Ritsu Doan, die na dit seizoen terugkeert bij PSV.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 13 april 2021

  2. maandag 12 april 2021