'Bartomeu gearresteerd in onderzoek naar Barça-gate'

'Bartomeu gearresteerd in onderzoek naar Barça-gate'

1 maart 2021 – Josep María Bartomeu is maandagochtend gearresteerd in het kader van het onderzoek naar de Barça-gate, zo schrijven diverse Spaanse media. Algemeen directeur Óscar Grau en jurist Román Gómez Pontí zouden bij een inval bij het kantoor van FC Barcelona eveneens zijn opgepakt.In september werd duidelijk dat Bartomeu door de Catalaanse politie wordt beschuldigd van corruptie. De beschuldigingen hadden te maken met de zogenoemde Barça-gate, waarbij de voormalig voorzitter een pr-bureau zou hebben ingehuurd om zijn naam te zuiveren en 'tegenstanders' in een negatief daglicht te stellen.

Onder meer Lionel Messi, Josep Guardiola, Gerard Piqué werden op social media aangevallen. Daarvoor zou het pr-bureau, I3 Ventures, een miljoen euro hebben gekregen. Accountantskantoor Pricewater House Coopers deed onderzoek naar de aantijgingen, maar vond geen bewijzen voor de lastercampagne.

Bartomeu werd er vervolgens van beschuldigd toestemming te hebben gegeven voor een betaling die zes keer hoger ligt dan wat gebruikelijk is in de markt. Aan deze en/of andere deals zou Bartomeu zelf ook hebben verdiend. Gezien de aanhoudingen lijkt hier nu ook bewijs voor te zijn gevonden. Barça heeft nog niet gereageerd op de arrestaties van Bartomeu, Grau en Pontí.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 13 april 2021

  2. maandag 12 april 2021