Gross na ontslag: "De grootste teleurstelling uit mijn carrière"

Gross na ontslag: "De grootste teleurstelling uit mijn carrière"

1 maart 2021 – Christian Gross heeft in gesprek met Blick voor het eerst gereageerd op zijn ontslag bij Schalke 04. De 66-jarige Zwitser is zeer teleurgesteld in het besluit van de clubleiding en is ervan overtuigd dat hij de dolende Duitse club alsnog naar handhaving had kunnen leiden.Vorige week, na de 0-0 tegen Union Berlin, werd Gross nog geprezen in de Duitse media. Zijn team kwam goed voor de dag, en er leek daadwerkelijk verbetering in te zitten onder de nog vrij nieuwe trainer. Vrijdag kwam het plotse nieuws dat de winteraanwinsten van hem af wilden. Klaas-Jan Huntelaar, Shkodran Mustafi en Sead Kolašinac waren naar het bestuur gestapt met het verzoek om de trainer te vervangen. Later, na het debacle tegen VfB Stuttgart (5-1), werd de wens van de spelers nageleefd. Nu, met nog elf wedstrijden te gaan en een kloof van negen punten tussen Schalke en de play-offplekken, mag de dolende club op zoek naar de vijfde trainer voor dit seizoen.

"Ik ben zeer teleurgesteld. Ik had als trainer nog het gevoel dat ik voor ontwikkeling zorgde binnen de selectie. Ook had ik het gevoel dat we op de goede weg zaten, en dat we langzaam vooruitgang boekten. En ik was er natuurlijk nog van overtuigd dat we de degradatie konden voorkomen." Schalke pakte onder leiding van Gross ook de eerste overwinning van het seizoen, tegen Hoffenheim. Voor de supporters en spelers was het echter niet genoeg.

Op de vraag of dit de grootste teleurstelling uit zijn carrière was, had Gross ook een keihard antwoord. "Omdat het op deze manier gegaan is, absoluut. Het is de grootste teleurstelling uit mijn carrière." Toch heeft Gross geen spijt van het overnemen van de club in deze situatie. "Het was een fantastische uitdaging."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 13 april 2021

  2. maandag 12 april 2021