Spoorboekje: halve finale KNVB beker, Dortmund en Juve

2 maart 2021, 07:00   Bijgewerkt: 1 maart 2021, 23:48

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 1 maart.

Wedstrijden

Borussia Mönchengladbach - Borussia Dortmund (20.45 uur)

In de kwartfinales van de DFB-Pokal neemt Borussia Mönchengladbach het op tegen Dortmund. Dortmund is in goede vorm, terwijl Mönchengladbach vorige week nog twee keer verloor. Een verlies zou kunnen betekenen dat Marco Rose, de trainer die deze zomer het roer overneemt bij Borussia Dortmund, zijn tijd bij Die Fohlen vroegtijdig moet beëindigen. In de vorige ronde schakelde Gladbach Stuttgart uit, en Dortmund maakte een einde aan de bekerdromen van Paderborn.

Juventus - Spezia (20.45 uur)

Juventus hoopt zich vanavond te revancheren voor het teleurstellende gelijkspel tegen Hellas Verona.  Spezia staat op dit moment vrij laag in de ranglijst, maar de promovendus wist eerder dit seizoen te stunten tegen grote clubs door gelijk te spelen tegen AC Milan en AS Roma in de beker uitschakelen. Juventus staat nu zeven punten achter op de nummer één, Inter. Puntenverlies kan het einde betekenen voor Juventus in de titelrace.

Manchester City - Wolverhampton Wanderers (21.00 uur)

Manchester City kan de indrukwekkende zegereeks voortzetten tegen Wolverhampton Wanderers. The Citizens boekten afgelopen weekend tegen West Ham United alweer de twintigste zege op rij. Bij Wolverhampton gaat het dit seizoen allemaal iets minder makkelijk. Wolves staat twaalfde en heeft een overwinning nodig om bij te blijven in de race om Europees voetbal.

Vitesse - VVV-Venlo (21.00 uur)

Wie wordt de eerste finalist van de KNVB Beker? Vitesse is grote favoriet om zich ten koste van VVV-Venlo te plaatsen voor de eindstrijd. De ploeg van trainer Thomas Letsch won afgelopen weekend nog met 4-1 met VVV. Maar een maand geleden, toen de teams elkaar ontmoetten in De Koel, wonnen de Venlonaren met dezelfde cijfers. Giorgos Giakoumakis was met vier doelpunten toen de grote man bij VVV. Weet hij zijn club vanavond naar de bekerfinale te leiden?

Voetbal op tv

16.30 uur: NEC - FC Den Bosch, ESPN - live verslag van het Eerste Divisie-duel

18.30 uur: Lazio - Torino, Ziggo Voetbal - live verslag van het Serie A-duel

18.45 uur: Jong FC Utrecht - FC Dordrecht ESPN 2 - live verslag van het Eerste Divisie-duel

20.45 uur: Juventus - Spezia, Ziggo Voetbal - live verslag van het Serie A-duel

21.00 uur: Manchester City - Wolverhampton Wanderers, Ziggo Sport - live verslag van het Premier League-duel

21.00 uur: Vitesse - VVV-Venlo, ESPN - live verslag van het bekerduel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen