Boadu leerde waardevolle les van Zlatan: "Zoiets blijft je altijd bij"

Boadu leerde waardevolle les van Zlatan: "Zoiets blijft je altijd bij"

1 maart 2021 – Van alle kanten krijgt hij adviezen toegefluisterd, maar Myron Boadu realiseert zich dat hij het uiteindelijk zelf moet doen. Zondag tegen Feyenoord was de twintigjarige spits van AZ de grote man aan Alkmaarse zijde. Met een hattrick had hij een groot aandeel in de 4-2 zege van thuisploeg.Van Kees Kist tot Zlatan Ibrahimovic en van Ronald de Boer tot Ron Vlaar: Boadu wordt overstelpt met tips. Maar natuurlijk, het advies van iemand als Ibrahimovic vergeet de jonge spits niet snel. Van de Zweedse superster leerde  Boadu hard te werken. "Ik zag hem revalideren in Amerika na zijn kruisbandblessure. Zoiets ga ik nooit meer zien in mijn leven, denk ik. Ik heb al een tijd geen contact met hem gehad, maar zoiets blijft je altijd bij natuurlijk. Via onze zaakwaarnemer is contact zo geregeld", vertelt Boadu bij het Algemeen Dagblad.

Ook zijn familie adviseert Boadu regelmatig. Zo kreeg hij van zijn zus te horen dat hij 'schijt moet hebben' voor de goal'. "Ze wil gewoon dat ik minder nadenk, dat ik gieriger word. Ik denk dat ze wel een beetje gelijk heeft", zegt Boadu, die met zijn broer doorgaans wedstrijden analyseert. "Hij heeft van de familie het meest verstand van voetbal. Al met al denk ik dat mensen een moord zouden doen om advies te krijgen van al deze mensen."

Boadu komt steeds beter in vorm en staat nu op elf doelpunten in 22 wedstrijden. "De topscorer van de Eredivisie schiet alles binnen. Die staat nu op 23. Ik had het hem lastiger willen maken dit seizoen", doelt hij op Giorgos Giakoumakis van VVV-Venlo. Boadu had wat hoger op de topscorerslijst gestaan als hij de doelpunten bij AZ mocht nemen. "Teun Koopmeiners neemt ze heel goed, maar hij heeft gezegd dat ik er dit seizoen nog een keertje een mag nemen."

Meer nieuws

  1. dinsdag 13 april 2021

  2. maandag 12 april 2021