Wijnaldum haalt vertrouwen uit zege en mikt op plek in top-vier

Wijnaldum haalt vertrouwen uit zege en mikt op plek in top-vier

1 maart 2021 – Georginio Wijnaldum sprak na afloop van de wedstrijd tegen Sheffield United erg positief over de ommekeer die Liverpool dit weekend had gemaakt. De ploeg won weer eens na vier verloren competitiewedstrijden. De middenvelder hoopt dat de 0-2 zege het begin is van een sterke eindsprint en blikt vooruit op de toekomst."Het is natuurlijk fantastisch om een zegereeks neer te zetten, maar het is ook geweldig om voor het eerst weer eens te winnen", vertelde Wijnaldum in een interview met het clubkanaal. "Ik denk dat deze winst erg goed is voor het team. Het zal een goed gevoel geven bij de spelers, en hopelijk ook het zelfvertrouwen een boost geven"

Ook Jürgen Klopp was erg te spreken over het spel van zijn ploeg. "De eerste goal was een perfect voorbeeld van het verschil tussen de vorige wedstrijden en die van vandaag", vertelde de Duitser. "We deden er vandaag echt alles aan om te winnen, en soms wordt het tijdens de hele kleine momentjes pas echt beslist. We gaven alles, en uiteindelijk leverde ons dat de overwinning op."

Dat Klopp tevreden was over het spel liet hij al merken tijdens de rust. "We moesten op dezelfde manier blijven spelen als in de eerste helft. Als we de bal in bezit wisten te houden zou de tegenstander steeds vermoeider worden en zouden er vanzelf kansen komen, vertelde de trainer ons tijdens de rust", aldus Wijnaldum. De Nederlandse middenvelder was erg blij met de geleverde prestatie. "Op momenten als deze hoop je dat elke kans in een goal omgezet kan worden. Helaas is dat nou eenmaal niet zo in het profvoetbal. We waren teleurgesteld dat we de kansen voor rust niet benutten, maar tegelijkertijd wisten we dat als we gefocust bleven en als we hard werkten, dat het wel goed zou komen."

Voor nu gaat de focus bij Liverpool in ieder geval naar een plekje in de top-vier. "We moeten een zegereeks neerzetten om in de top-vier te eindigen", vertelde Wijnaldum. "We hebben natuurlijk alleen onze wedstrijden in eigen hand, maar we moeten hopen dat een team boven ons een slippertje maakt. We moeten vanaf nu wekelijks alles geven voor de overwinning."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 13 april 2021

  2. maandag 12 april 2021