Kritiek op Ziyech: 'Hij is nog altijd ver verwijderd van zijn topvorm'

1 maart 2021, 10:08

In Engeland is men kritisch op het spel van Hakim Ziyech tegen Manchester United. De 27-jarige spelmaker kreeg zondag voor de verandering een basisplaats van Thomas Tuchel, maar greep zijn kans niet. Hoewel Ziyech niet door de ondergrens zakte, zien Engelse media dat de voormalig Ajax-ster nog ver verwijderd is van zijn topvorm.

De trainerswissel bij Chelsea heeft Ziyech geen goed gedaan. Waar de Marokkaans international onder Frank Lampard (mits fit) een vaste waarde was, is hij onder Tuchel niet zeker van een plek in het elftal. Tegen Manchester United verscheen Ziyech weer eens aan de aftrap bij Chelsea, maar zijn stempel wist hij niet te drukken.

Ziyech kreeg in de Engelse topper iets minder dan tachtig minuten speeltijd. Vlak na rust had de linkspoot de score kunnen openen, maar zijn inzet werd gekeerd door United-doelman David De Gea. 'Hij had moeite om indruk te maken, maar dwong direct na rust De Gea tot een prachtige redding. Hij is nog altijd ver verwijderd van zijn beste vorm', aldus The Evening Standard, dat het optreden van Ziyech beoordeelt met een 5.

Van Football.London krijgt Ziyech eveneens een 5 voor zijn wedstrijd, het laagste cijfer van alle spelers van Chelsea. 'Hij speelde veel centraler, bijna als nummer 10, in plaats van op de vleugel zoals hij gewend is. In de eerste helft speelde hij zwak en gaf hij de bal te vaak weg. Ook na de rust was hij stil, geen goede dag voor de Marokkaan.'

Ook volgens NBC Sports was Ziyech een van de zwakste spelers op het veld. Het Amerikaanse medium geeft de voormalig Ajacied eveneens een 5. 'Hij had een paar slimme balaanrakingen, maar was onzichtbaar in zijn centrale rol en had aan het begin van de tweede helft moeten scoren.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen