Solskjaer na bloedeloze topper woest over niet gegeven penalty

Solskjaer na bloedeloze topper woest over niet gegeven penalty

1 maart 2021 – Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjaer uitte na de wedstrijd tegen Chelsea zijn onvrede over een niet gegeven strafschop. De Noorse oefemeester stak een heuse tirade af over een beslissing van de arbitrage tijdens de topwedstrijd, waar ook een controversiële uitspraak gemaakt zou zijn tegen Harry Maguire. Thomas Tuchel snapte niet waar de heisa vandaan kwam.Solskjaer begreep niet waarom Manchester United geen strafschop had gekregen. Al vroeg in de wedstrijd leek er contact te zijn tussen de hand van Callum Hudson-Odoi en de bal. Veel kijkers waren er zelfs van overtuigd dat de bal twee keer de hand raakte, maar de scheidsrechter gaf geen penalty. "Het was honderd procent een penalty. Je kon zelfs vanaf hier zien dat het hands is. Als dan ook de video-beelden worden bekeken... Er zijn ons twee punten ontnomen", zei Solskjaer tegenover Sky Sports.

Om wat olie op het vuur te gooien, vertelde Shaw ook nog dat de scheidsrechter tegen Maguire vertelde dat het wel een penalty was, maar dat de arbiter geen strafschop wilde geven omdat het discussie zou opleveren. Daarover was Solskjaer ook alles behalve content. "Ik wil geen ophef veroorzaken, maar dat klopt niet." Een invloed van buitenaf was volgens de hoofdtrainer een artikel op de website van Chelsea. Daarin zou staan dat Manchester United verdacht veel penalty's leek te krijgen dit seizoen. "Het is brutaal dat zij dat op hun website zetten, daardoor worden scheidsrechters beïnvloed."

Tuchel snapte helemaal niets van waar de oud-spits van Manchester United zich druk om maakte. "Ik was en nog ben steeds verrast, want ik niet zie waarom die penalty gegeven had moeten worden. Toen ik de beelden bekeek, zag  ik geen incident dat een penalty rechtvaardigt."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 13 april 2021

  2. maandag 12 april 2021