Advocaat verdedigt Berghuis: "Hij is toch ook geen schopper?"

Advocaat verdedigt Berghuis: "Hij is toch ook geen schopper?"

1 maart 2021 – Feyenoord-trainer Dick Advocaat heeft Steven Berghuis in bescherming genomen na afloop van de verloren uitwedstrijd tegen AZ (4-2). De aanvoerder van de Rotterdammers beging in de slotfase een harde overtreding op Pantelis Hatzidiakos en ontsnapte daarbij aan een rode kaart. Niet voor de eerste keer was Berghuis zijn frustratie niet de baas.

Berghuis kreeg een gele kaart voor de overtreding en raakte bovendien geblesseerd bij de tackle. "Dat moment van Berghuis met Hatzidiakos? Ja, hij was misschien iets te laat. En misschien zat er een stukje frustratie bij. Daar heb ik geen problemen mee", zo citeert De Telegraaf Advocaat. "Hij is een echte winnaar, als het tegenzit word je geïrriteerd. Hij is toch ook geen schopper? Soms weet je gewoon niet hoe een jongen erin zit."

Het was voor Berghuis zeker niet de eerste keer in zijn loopbaan dat hij uit frustratie een overtreding maakte. Onlangs nog, in het bekerduel met sc Heerenveen, pakte hij een domme gele kaart en werd hij vervolgens ook met rood van het veld gestuurd. Na het wegsturen van Berghuis stortte Feyenoord in, met een uitschakeling in de KNVB Beker tot gevolg.

"Hij wil gewoon de beste zijn, hij wil altijd meer. En in mijn ogen speelde hij echt geen onaardige wedstrijd", aldus Advocaat, die geen informatie had over de ernst van de blessure van Berghuis.

gerelateerd