Ihattaren krijgt laatste kans voordat hij op transferlijst wordt gezet

Ihattaren krijgt laatste kans voordat hij op transferlijst wordt gezet

1 maart 2021 – Mohamed Ihattaren sluit woensdag weer aan bij de selectie van trainer Roger Schmidt als PSV begint aan de voorbereiding op de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. De Eindhovense club biedt de negentienjarige aanvallende middenvelder nog één laatste kans, zo schrijft het Eindhovens Dagblad. Pakt hij die kans niet, dan wordt hij op de transferlijst gezet.Ihattaren maakte zondag geen deel uit van de selectie van PSV voor de thuiswedstrijd tegen Ajax. 'De voltallige staf, spelersgroep en directie heeft er de afgelopen periode alles aan gedaan om Ihattaren te ondersteunen en van waarde te laten zijn voor PSV. Die mogelijkheid heeft hij niet aangegrepen', verklaarde de Eindhovense club het ontbreken van Ihattaren in de selectie van PSV.

Lees ook: Van Hanegem in de bres voor Ihattaren: 'Laat die jongen'

Ondanks de nieuwe problemen, laat PSV zijn pareltje niet vallen. 'Spelers die bij PSV trammelant veroorzaken, moeten het doorgaans behoorlijk bont maken om gestraft te worden. Van oudsher staat de Eindhovense club bekend als een vergevingsgezind voetbalbolwerk, waar 'moeilijke' jongens of spelers met een krasje zich soms opvallend goed kunnen ontwikkelen.  De lat ligt hoog, maar PSV verstoot niet snel een speler en ook Mohamed Ihattaren blijft na een roerige week gewoon nog onderdeel van de familieclub', zo valt te lezen bij bovengenoemd medium.

Ihattaren botste afgelopen week met Roger Schmidt, die de middenvelder na afloop van het duel met Ajax een gebrek aan professionaliteit verweet. Volgens het ED ziet de Duitse oefenmeester het nog altijd zitten in de jonge middenvelder, maar mist hij wel de volledige toewijding bij Ihattaren. Bovendien zou het talent niet goed omgaan met teleurstellingen.

Tijdens het duel met Olympiakos zou de situatie zijn geëscaleerd. 'Ihattaren was daarin reserve en had lak aan de door Schmidt gestelde eisen om beschikbaar te zijn. Hij gedroeg zich egoïstisch en provocerend richting anderen en toonde geen enkele teamspirit, zo valt te beluisteren vanuit PSV. Zijn eigen teleurstelling was belangrijker dan beschikbaar blijven voor de ploeg.'

Lees ookRaiola boos op PSV en Schmidt na verbanning Ihattaren

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 13 april 2021

  2. maandag 12 april 2021