Raiola boos op PSV en Schmidt na verbanning Ihattaren

Raiola boos op PSV en Schmidt na verbanning Ihattaren

1 maart 2021 – De verbanning van Mohamed Ihattaren bij PSV zet kwaad bloed bij zaakwaarnemer Mino Raiola. De negentienjarige aanvallende middenvelder maakte zondagmiddag geen deel uit van de selectie van de Eindhovenaren voor de topper tegen Ajax. In een verklaring keerde PSV zich tegen Ihattaren, die zich afgelopen week onmogelijk zou hebben gemaakt.Na afloop van het gelijkspel tegen PSV repte Roger Schmidt over een gebrek aan discipline bij Ihattaren. De wijze waarop de jonge middenvelder wordt aangepakt door zowel de Eindhovenaren als de Duitse oefenmeester, valt niet goed bij Raiola. "Ik ben het niet eens met het statement en ook niet met de beslissing. Ik wil hier een hartig woordje over spreken met PSV", fulmineert de bekende zaakwaarnemer in De Telegraaf.

Schmidt wordt flink door de mangel gehaald door Raiola. "Ik vind dat deze trainer de weg kwijt is, wanneer hij zijn eigen mening moet laten rechtvaardigen door de spelersgroep. Dan kunnen we beter thuisblijven. Neemt hij volgende week zijn partner mee om te vertellen wat die van zijn beslissingen vindt? Dit heb ik nog nooit gezien en het slaat nergens op. Van wat ik heb begrepen, wordt dit niet eens gedragen door de spelersgroep."

De recente ontwikkelingen lijken de contractsituatie van Ihattaren geen goed te doen. De linkspoot beschikt over een verbintenis die in de zomer van 2022 afloopt. De club en speler praten al langere tijd over een langere samenwerking. "Het is wat het is", reageert Raiola. "Niet iedere trainer past bij iedere speler en andersom. Dat heb ik met de grootste spelers meegemaakt en dat is niet zo erg. Maar wat deze trainer in de communicatie laat zien, is heel slap. Ik ga dit met de clubleiding bespreken, maar hou er niet van derde partijen erbij te betrekken. Ik vind dit PSV-onwaardig."

Ihattaren zou in aanloop naar de wedstrijd tegen Ajax een aanvaring hebben gehad met Schmidt. Door diverse media worden ook de felicitaties van de middenvelder aan zijn Ajax-maatjes aangehaald. Zo feliciteerde hij donderdagavond op Instagram Ryan Gravenberch met het behalen van de achtste finale van de Europa League, terwijl de Eindhovenaren vlak daarvoor hun Waterloo hadden gevonden tegen Olympiakos.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 13 april 2021

  2. maandag 12 april 2021