Liverpool draagt zege bij Sheffield op aan afwezige Alisson

Liverpool draagt zege bij Sheffield op aan afwezige Alisson

28 februari 2021 – Liverpool's matchwinner Curtis Jones heeft de zege van The Reds zondagavond opgedragen aan ploeggenoot Alisson Becker en diens overleden vader. Afgelopen week kwam de voormalig keeper om bij een ongeluk in Brazilië en om die reden ontbrak Alisson tegen Sheffield United (2-0 overwinning). Toch was de keeper na het duel wel de man over wie het meest werd gesproken. 

"Ik denk dat het een moeilijke week was voor mezelf en de rest van het team, maar ik ben heel blij dat ik heb kunnen scoren. Ik wil dit moment gebruiken om te zeggen dat mijn doelpunt voor Ali's vader is. Dat hij moge rusten in vrede en Ali, als je dit ziet: deze is voor jou, bro", sprak Jones mooie woorden tegenover Sky Sports direct na het duel richting de keeper.

Ook manager Jürgen Klopp ging in op het verlies voor Alisson, wiens vader verdronk in zijn thuisland Brazilië. "Het was een emotionele week, ja. Het was duidelijk dat we alles hebben gedaan om te winnen. Niet alleen voor Ali, maar natuurlijk óók voor Ali", aldus de Duitser, die de saamhorigheid bij zijn elftal mooi vond om te zien. Verder vermoedde hij dat Alisson komende midweek tegen Chelsea weer van de partij zal zijn bij Liverpool, evenals verdediger Fabinho.

Verder had Klopp ook complimenten over voor doelpuntenmaker Jones. "Zijn potentieel is uitzonderlijk. We hebben veel met hem gesproken afgelopen week om te laten zien dat hij vaker voor het doel moet komen – in de gebieden waarin wedstrijden beslist worden. Hij is erg goed met de bal, heeft veel controle, maar we hebben hem ook nodig in het afwerken. Dat pakte goed uit", zag Klopp.

gerelateerd