Tiental Lyon verspeelt punten: late goal Memphis afgekeurd

Tiental Lyon verspeelt punten: late goal Memphis afgekeurd

28 februari 2021 – Olympique Lyon heeft zondagavond opnieuw een domper geïncasseerd in de Franse titelstrijd. Nadat het Lille OSC eerder op de dag punten zag verspelen tegen laagvlieger Strasbourg (1-1) kwam het zelf niet verder dan een remise bij Olympique Marseille (1-1), mede vanwege een rode kaart voor Lucas Paquetá en omdat een late treffer van Memphis Depay werd afgekeurd.

De Nederlander maakte vlak voor tijd de bevrijdende 1-2 namens Lyon, maar deed dat in buitenspelpositie en dus ging het feestje voor Memphis en consorten niet door. De aanvaller had zijn bijna net zo succesvolle voorhoedemaatje Karl Toko Ekambi na twintig minuten het openingsdoelpunt voor zijn rekening zien nemen, maar omdat Paquetá bij zijn eerste gele kaart een strafschop weggaf – benut door Arek Milik – was het halverwege gelijk (1-1).

Omdat de Braziliaan na zeventig minuten opnieuw geel en dus rood kreeg, werd het perspectief op een goed resultaat behoorlijk minder voor Lyon. Memphis, die sowieso de gevaarlijkste man was bij de bezoekers, leek in de slotfase alsnog voor de zege en daarmee de tweede plek in de Ligue 1 te zorgen, maar vanwege buitenspel ging dat belangrijke doelpunt niet door.

Zodoende is Paris Saint-Germain definitief de nieuwe nummer twee van Frankrijk en vergeet Loyn in te lopen op Lille OSC. Wel blijft het bovenin in Frankrijk nog altijd ongemeen spannend, maar Lyon had er zonder rode kaart en afgekeurde goal na zondagavond een stuk beter voor kunnen staan.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021