Van Egmond steunt beslissingen van Makkelie bij PSV - Ajax

28 februari 2021, 21:17   Bijgewerkt: 28 februari 2021, 21:22

Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond heeft Danny Makkelie in bescherming genomen na de wedstrijd tussen Ajax en PSV. De leidsman lag enigszins onder druk na het niet geven van een rode kaart aan Lisandro Martínez en het afkeuren van een PSV-goal. Zijn baas stelt echter dat de arbiter de juiste keuzes heeft gemaakt.

Volgens Van Egmond is de nieuwe regel dat als een speler zonder kracht per ongeluk op het been van een tegenstander gaat staan, het dan géén rood, maar geel is. En dat was in het geval van Martínez bij Eran Zahavi ook het geval. "Dat zagen we eerder ook bij Edson Álvarez, Nicolás Tagliafico, Oussama Tannane", licht Van Egmond toe tegenover ESPN. "Hier was zeker een gele kaart op zijn plaats geweest, maar Danny Makkelie heeft het niet gezien en de VAR mag niet ingrijpen om alsnog een gele kaart te geven." Dat mag namelijk alleen als het een rode kaart zou zijn geweest.

Over de afgekeurde handsbal van PSV-invaller Yorbe Vertessen was de discussie voor Van Egmond overigens nog duidelijker: aanvallend hands is nou eenmaal altijd hands. Ook al kon de Belg aan deze handsbal helemaal niets doen. "Het is heel ongelukkig, maar die scherpe grens aan aanvallend hands is nou eenmaal gesteld", aldus Van Egmond, die weet dat het ongelukkig is. "Dit is de afspraak, al is dit het ultieme ongelukkige voorbeeld."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen