CED-directeur Boele hoopt in april fans in het stadion te hebben

28 februari 2021, 20:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De Coöperatie Eerste Divisie (CED) is blij om de fans weer te verwelkomen in het stadion. CED's algemeen directeur Marc Boele hoopt dat er per april weer in alle stadions publiek welkom is. Dat concludeert hij na de eerste twee proefevenementen bij NEC en Almere City FC, waarbij er fans waren. "Op welke schaal moet nog blijken. Het moet natuurlijk wel verantwoord zijn."

Dat vertelt Boele tegenover het Algemeen Dagblad. "Als echt blijkt dat niemand besmet raakt tijdens deze evenementen, dan zou je bijna zeggen: waarom nog een pilot? Kunnen we niet direct weer met publiek spelen?", vraagt Boele zich hardop af over de tests. Volgens hem kan het voetballen met publiek in de laatste periode ook nog financieel belangrijk zijn voor alle clubs in de Eerste Divisie.

"Clubs verkopen richting maart en april hun seizoenkaarten en sponsorpakketten. Als er dan nog steeds weinig mogelijk is voor publiek, zitten de clubs opnieuw zonder inkomen. Dat is dodelijk", weet Boele. "We hebben de verwachting dat er bij deze twee duels geen besmettingen zullen uitkomen. (…) Het is ook onverantwoordelijk om niet een volgende stap te nemen, terwijl daar ruimte voor is."

Lees ookDe Jonge kondigt perspectief voor voetbal met publiek aan

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen