Nederland
1 – 0
Oostenrijk

Schmidt tevreden met PSV en gaat in op situatie Ihattaren

Schmidt tevreden met PSV en gaat in op situatie Ihattaren

28 februari 2021 – PSV gaf zondagmiddag tegen Ajax de zege weliswaar nog uit handen in de slotfase, toch zag trainer Roger Schmidt dat zijn elftal een heel hoog niveau haalde. De oefenmeester zag namelijk dingen waar hij mee verder wil. "Als we zo spelen tegen een team als Ajax, kunnen we daarmee verder."

Dat vertelde de coach na het duel tegenover het Eindhovens Dagblad. "We hadden een kwartier nodig om in de wedstrijd te komen en brachten het spel op de helft van Ajax. Daarna hadden we goede momenten waarin we het duel eerder konden beslissen", analyseerde Schmidt, die zich de komende tijd wil doorontwikkelingen. "We hebben nu weken waarin we volop kunnen trainen, met alleen een wedstrijd in het weekend. Die trainingen kunnen we gebruiken om ons te ontwikkelen."

Lees ook: Madueke en Gakpo snel terug bij PSV, backs afwezig bij Ajax

Situatie Ihattaren
Verder werd de oefenmeester ook nogmaals gevraagd naar de situatie van Mohamed Ihattaren, die uit de selectie werd gehouden. "Er was een gebrek aan discipline en daardoor was het onmogelijk om hem tegen Ajax in de ploeg te houden. Vandaag heeft hij kunnen zien wat er nodig is om op de positie van halve tien te spelen. Als hij kan brengen wat Mario Götze, Ryan Thomas, Cody Gakpo, Noni Madueke en Mauro Júnior brengen, wordt het een ander verhaal. Alleen als hij werkt zoals hen, kan hij spelen. Als dat niet zo is, is er geen kans", aldus Schmidt. "Als je altijd speelt, schijnt de zon. We hebben 27 spelers in de ploeg en soms maakt de coach een andere beslissing. Dan moet je er toch zijn voor het team. Dat moet hij leren denk ik."

gerelateerd