Ook basisklant Ziyech kan PL-kraker geen kleur geven

Ook basisklant Ziyech kan PL-kraker geen kleur geven

28 februari 2021 – Hakim Ziyech heeft zondagavond zijn stempel niet kunnen drukken in de Premier League namens Chelsea tegen Manchester United. De spelmaker kreeg voor de verandering eens een basisplaats van Thomas Tuchel, maar kon dat vertrouwen niet terugbetalen in de vorm van assists of goals. Dat gold overigens voor alle spelers op het veld, want beide ploegen kwamen niet tot scoren (0-0).

Het was de derde basisplaats voor Ziyech onder Tuchel, die hem bij zijn debuut tegen Wolverhampton Wanderers en in de FA Cup-wedstrijd tegen Barnsley eveneens aan de aftrap liet komen. Omdat Olivier Giroud na zijn fraaie omhaal tegen Atlético Madrid ook in de basis begon, hoopte Tuchel dat Ziyech de Franse spits kon vrijspelen met de gevaarlijke, hoge indraaiende voorzetten.

In het eerste bedrijf was echter niet Ziyech de meestbesproken man op het veld, maar de speler die hem regelmatig op de bank houdt: Callum Hudson Odoi. De buitenspeler kreeg de bal namelijk op de arm voor de pauze en United riep logischerwijs om een pingel, maar die kwam er uiteindelijk niet, ondanks dat leidsman Stuart Attwell ging kijken op advies van de VAR.

In het tweede bedrijf was ook Ziyech gevaarlijk, maar zag zijn inzet gekeerd worden door David De Gea en de rebound van Reece James worden geblokt. Toen de oud-Ajacied een kwartiertje voor het einde naar de kant werd gehaald, was diens vervanger Timo Werner tot tweemaal toe (blok van Victor Lindelöf en redding in twee instanties De Gea) nog het dichtstbij een doelpunt, maar gescoord werd er niet meer.

Voor nummer twee Manchester United betekent het wederom puntverlies in de strijd om de landstitel, waarin koploper Manchester City inmiddels een mijlenverre voorsprong heeft. Chelsea liet na om de vierde plek over te nemen van West Ham United, dat eerder dit weekend juist verloor van The Citizens. Wel blijft het door deze remise nog altijd ongeslagen onder Tuchel, al had Ziyech daaraan ongetwijfeld graag een grotere bijdrage gehad.

gerelateerd