Advocaat over tegentreffers: "Dat mag echt niet op dit niveau"

Advocaat over tegentreffers: "Dat mag echt niet op dit niveau"

28 februari 2021 – Dick Advocaat is niet te spreken over de manier waarop Feyenoord de doelpunten aan AZ cadeau deed. De Rotterdammers speelden een goede eerste helft in Alkmaar, maar gingen uiteindelijk na een belabberd tweede bedrijf met 4-2 ten onder. De doelstelling van de trainer blijft ondanks de nederlaag hetzelfde.

"Ik vind dit een totaal onnodige nederlaag", vertelde Advocaat na afloop bij ESPN. "We beheersen de eerste helft en maken twee doelpunten. De manier waarop wij de doelpunten tegen krijgen, dat mag echt niet op dit niveau. We geven ze uit het niets weg. Ik kan me voorstellen dat de spelers daar niet bepaald energie van krijgen."

"De eerste helft was qua voetbal van een uitstekende kwaliteit. Het is belachelijk om de doelpunten dan zo weg te geven. Dan wordt het heel moeilijk. Onze doelstelling blijft het halen van Europees voetbal. Dat is erg belangrijk voor de club. Het gaat hier om de club en niet om mij", besloot Advocaat, die inmiddels met zijn ploeg op de vijfde plek staat.

gerelateerd