Feyenoord raakt verder achterop na doelpuntrijk duel met AZ

28 februari 2021, 18:46

Feyenoord heeft de derde plaats uit het oog verloren na een nederlaag tegen AZ. Feyenoord kwam in de eerste helft twee keer op voorsprong, maar twee doelpunten van Myron Boadu brachten AZ weer op gelijke hoogte. Hij completeerde zijn hattrick in de tweede helft en Teun Koopmeiners zorgde daarna vanaf de strafschopstip voor 4-2. Die treffer deed Feyenoord definitief de das om.

In de openingsfase van de wedstrijd ging het spel dus op en neer. Beide ploegen gaven wat waarschuwingen aan elkaar, maar uiteindelijk was het Feyenoord dat het net wist te vinden. Een scherp aangesneden hoekschop van Steven Berghuis kwam bij de tweede paal aan bij Marcos Senesi. De kopbal van de verdediger was voor Marco Bizot te hard om te verwerken, waardoor de vroege 0-1 voorsprong een feit was.

Het vermakelijke spel van beide kanten bleef doorgaan en zo ontstonden er veel ruimtes op het veld. Uiteindelijk wist Boadu daarvan te profiteren. Na een geweldige pass van Calvin Stengs moest Boadu het nog opnemen tegen de twee centrale verdedigers. Hij kapte naar zijn linkerbeen en schoof de bal van afstand in de verre hoek. Lang kon AZ niet teren op de gelijkmaker, want nog geen twee minuten later hielp Bizot Feyenoord weer in het zadel. Een lange bal van Senesi was totaal ongevaarlijk, totdat Bruno Martins Indi de bal dacht terug te koppen naar zijn doelman. Bizot was echter in geen velden of wegen te bekennen. Luis Sinisterra gaf het laatste zetje om Feyenoord weer op voorsprong te zetten.

In de tweede helft waren de rollen omgedraaid. Feyenoord kwam namelijk voor het eerst op achterstand. Na geschutter van Justin Bijlow maakte Boadu zijn hattrick compleet. Dick Advocaat bracht direct Nicolai Jørgensen en Ridgeciano Haps in de ploeg, maar dat leverde niets op. AZ was beter en Feyenoord verloor vooral van zichzelf in de tweede helft. Na een overtreding van Leroy Fer wees Björn Kuipers naar de stip en kon Koopmeiners zijn verjaardag extra kleur geven. De aanvoerder faalde niet en vergrootte de voorsprong naar 4-2.

Het verlies betekent voor Feyenoord dat het pas op de plaats moet maken. De achterstand op nummer drie AZ bedraagt nu zes punten. AZ komt op zijn beurt dichterbij de nummer twee en is de grote winnaar van dit weekend.

Opstellingen en beoordelingen:*

AZ Alkmaar: Marco Bizot 4.5, Yukinari Sugawara 5.5 (58. Jonas Svensson 6.5), Pantelis Hatzidiakos 5.5, Bruno Martins Indi 6, Owen Wijndal 7, Teun Koopmeiners 7.5, Jesper Karlsson 6 (58. Dani de Wit 6), Fredrik Midtsjo 6, Calvin Stengs 7.5 (90. Zakaria Aboukhlal -), Myron Boadu 9, Albert Gudmundsson 7.

Feyenoord: Justin Bijlow 4.5, Bart Nieuwkoop 6, Eric Botteghin 5.5, Marcos Senesi 6, Tyrell Malacia 6, Leroy Fer 5.5, Jens Toornstra 7, Orkun Kökcü 6, Steven Berghuis 7 (85. Robert Bozenik -), Bryan Linssen 5 (65. Nicolai Jorgensen 5), Luis Sinisterra 7 (65. Ridgeciano Haps 5.5).

Man of the Match: Myron Boadu

*spelers moeten minimaal twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen