Nederland
1 – 0
Oostenrijk

Madueke en Gakpo snel terug bij PSV, backs afwezig bij Ajax

Madueke en Gakpo snel terug bij PSV, backs afwezig bij Ajax

28 februari 2021 – PSV kan vermoedelijk binnenkort weer beschikken over Noni Madueke. De aanvaller is hard op de weg terug en sluit woensdag weer aan bij de groepstraining van de Eindhovenaren. Ook de rentree van Cody Gakpo nadert, zo gaf trainer Roger Schmidt te kennen. Over de blessure van Mauro Júnior is nog weinig duidelijkheid.

Dat schrijft het Eindhovens Dagblad. Dat is goed nieuws voor Schmidt, die de beide aanvallers zondag tegen Ajax nog altijd moest missen. Júnior kampt met een knieblessure, een scan moet uitsluitsel geven over de ernst van de kwetsuur. Tegen PSV ontbrak ook Mohamed Ihattaren, omdat hij uit de selectie werd gezet.

"We gaan het anders aanpakken dan we tot nu toe hebben gedaan. Ihattaren gaat pas weer spelen als hij minimaal hetzelfde kan brengen als zijn ploeggenoten", lichtte Schmidt toe over de afwezige Ihattaren, die meer van zichzelf moet eisen vindt de Duitser. "We gaan hem niet veranderen. Hij kan alleen zichzelf veranderen."

Lees ook: PSV geeft tekst en uitleg over afwezigheid Ihattaren

Ajax niet ruim in de backs
Ook bij Ajax kwam er een blessure-update over Nicolas Tagliafico en Noussair Mazraoui. Laatstgenoemde ligt nog wel even uit de roulatie, terwijl de Argentijn op korte termijn wordt terugverwacht. Tegen sc Heerenveen zal dat nog niet gebeuren, omdat hij dan net als Devyne Rensch geschorst is. Rensch werd tegen PSV voortijdig gewisseld omdat hij lichte hamstringklachten had.

gerelateerd