Blijdschap bij Willem II: "We spelen niet voor de gezelligheid"

28 februari 2021, 17:37

Willem II boekte zondagmiddag zijn vierde overwinning van het seizoen en daar is trainer Zeljko Petrovic erg blij mee. De oefenmeester weet dat zijn ploeg het in deze fase niet moet hebben van mooi voetbal en richt zijn pijlen alleen op het pakken van punten. Op bezoek bij Sparta Rotterdam lukte dat eindelijk weer eens voor de Tilburgers.

"We spelen voor de punten, niet voor de gezelligheid", opperde Petrovic in gesprek met ESPN. "Ik heb vandaag veel bereidheid gezien bij mijn spelers. We hadden na de rust misschien nog de 0-3 en 0-4 kunnen maken, maar dit is prima. Je krijgt alleen maar vertrouwen door punten te pakken. Het klopt dat we beter moeten gaan voetballen, maar ik ben heel blij met de drie punten."

"Er zat zeker spanning op, iedere wedstrijd is belangrijk voor ons, voegde uitblinker Mike Trésor Ndayishimiye toe. "Dat gaat de rest van dit seizoen zo zijn. Het doet veel deugd dat we hier gewonnen hebben. Ik vind dat 'op 10' mijn beste positie is. De staf heeft daarin ook andere keuzes gemaakt. Ik zal altijd mijn best doen en proberen mijn team te helpen."

Petrovic ging na afloop ook nog in op de prestaties van de aanvaller, die scoorde en een assist gaf. "Ik ben hartstikke blij met hem. Het is een goed ventje en een uitstekende speler. We zitten in een situatie die totaal anders is dan vorig jaar. Dat moeten de spelers snel herkennen. We kunnen niet gemakkelijk voetballen met driehoekjes", besloot de coach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen