Twente Vrouwen verslaan PSV en bereiken finale Eredivisie Cup

28 februari 2021, 17:10

FC Twente Vrouwen is er zondagmiddag in geslaagd om na het nemen van strafschoppen de finale van de Eredivisie Cup te bereiken. De titelhouder won in eigen huis van PSV en neemt het op 2 april in de eindstrijd op tegen Ajax. Die wisten op hun beurt met 1-3 te winnen op bezoek bij sc Heerenveen.

PSV begon uitstekend in Overijssel en kwam binnen het kwartier op voorsprong via Julie Biesmans. De bezoekers uit Eindhoven konden echter niet lang van die voorsprong genieten. Na dertig minuten spelen hielp Oranje-international Renate Jansen de thuisploeg alweer aan de gelijkmaker. Daar bleef het bij en dus moesten strafschoppen de beslissing zorgen. Esmee Brugts werd de grote schlemiel bij PSV. Zij scoorde als enige speelster niet vanaf elf meter.

Ajax bereikte eerder vandaag al de finale door in Friesland af te rekenen met Heerenveen. De Amsterdamse dames stonden na een half uur al op een riante voorsprong dankzij doelpunten van Liza van der Most en Marjolijn van den Bighelaar. Heerenveen kwam via Tiny Hoekstra nog terug tot 1-2, maar dat bleek niet voldoende om serieus terug in de wedstrijd te komen. Lucie Vonková gooide de wedstrijd in de slotfase op slot.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen