Groningen via goudhaantje Abraham langs Fortuna

28 februari 2021, 16:30   Bijgewerkt: 28 februari 2021, 16:41

FC Groningen heeft Fortuna Sittard zondagmiddag in eigen huis over de knie gelegd. In de eerste helft legden beide ploegen geen goede wedstrijd op de mat en was het enige noemenswaardige het vroege uitvallen van de debuterende Piet Velthuizen. In de tweede helft kwam FC Groningen al snel op voorsprong, waarna het nauwelijks meer in de problemen kwam door een invaller Paulos Abraham - die ook nog een goal afgekeurd zag worden. 

Zonder sterkhouders Ahmed El Messaoudi en Azor Matusiwa was het een lastige februarimaand voor FC Groningen. De ploeg van Danny Buijs stond weliswaar zesde en pakte deze maand met een lastig programma vijf punten, maar het spel liet vaak veel te wensen over. Om in het spoor van Feyenoord te blijven, moest er in eigen huis een resultaat worden behaald tegen Fortuna Sittard. De ploeg van Sjors Ultee was al zes uitwedstrijden in de Eredivisie ongeslagen en wilde deze reeks vandaag graag voortzetten. Omdat Yanick van Osch geblesseerd was en Alexei Koselev zich voorbereidde op een aanstaande transfer, stond daartoe de transfervrij aangetrokken Velthuizen in het doel.

Na tien minuten moest de ervaren doelman zijn eerste redding verrichten, maar zat hij er gelijk volledig naast. Hij wilde de bal wegboksen, maar omdat Ben Rienstra in de weg stond leek Jørgen Strand Larsen al vroeg de 1-0 voor de thuisploeg te kunnen intikken. Even daarvoor zag hij zijn collega aan de andere kant Lisandro Semedo al een grote kans missen en wegens buitenspel werd ook de kans van de Noor uiteindelijk teniet gedaan. Het bleef in de beginfase bij deze kansen, want hoewel FC Groningen meer balbezit had, werd de weg naar het strafschopgebied door de thuisploeg nog niet gevonden. Fortuna was in balbezit vaak onnauwkeurig, maar was wel de meest dreigende ploeg.

Rond minuut 65 begon Fortuna weer wat te voetballen en werden beide ploegen iets gelijkwaardiger, maar kansen bleven uit. Bijna leek Groningen door opnieuw Abraham op een 2-0 voorsprong te komen, maar doordat Alessio da Cruz een blok zette, maar ook buitenspel stond, werd het doelpunt afgekeurd. Zo bleef uiteindelijk de 1-0 op het scorebord staan en blijft FC Groningen Feyenoord in de nek ademen, terwijl Fortuna haar indrukwekkende uitreeks ten einde ziet komen. Voor winteraanwinst Abraham (18) is het fijn dat hij van de nul af is in het hoge noorden. 

Opstellingen en beoordelingen*

FC Groningen: Sergio Padt 6; Bart van Hintum 6, Ko Itakura 6,5, Mike te Wierik 6, Damil Dankerlui 6; Daniël van Kaam 5 (95. Kian Slor -), Sam Schreck 4,5 (73. Wessel Dammers -); Alessio da Cruz 5,5, Tomas Suslov 6 (73. Ramon Pascal Lundqvist -), Mo El Hankouri 5 (89. Patrick Joosten -); Jörgen Strand Larsen 5,5 (46. Paulos Abraham 6,5 ).

Fortuna Sittard: Piet Velthuizen 5 (23. Alexei Koselev 6); George Cox 5,5, Roel Janssen 5,5 (86. Thibaud Verlinden), Martin Angha 6, Mickaël Tirpan 5; Ben Rienstra 5, Zian Flemming 5, Tesfaldet Tekie 5,5; Mats Seuntjens 5, Sebastian Polter 4,5, Lisandro Semedo 5 (74. Emil Hansson -).

Man of the match: Ko Itakura

*: Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen