Groningen via goudhaantje Abraham langs Fortuna

Groningen via goudhaantje Abraham langs Fortuna

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

28 februari 2021 – FC Groningen heeft Fortuna Sittard zondagmiddag in eigen huis over de knie gelegd. In de eerste helft legden beide ploegen geen goede wedstrijd op de mat en was het enige noemenswaardige het vroege uitvallen van de debuterende Piet Velthuizen. In de tweede helft kwam FC Groningen al snel op voorsprong, waarna het nauwelijks meer in de problemen kwam door een invaller Paulos Abraham - die ook nog een goal afgekeurd zag worden. 

Zonder sterkhouders Ahmed El Messaoudi en Azor Matusiwa was het een lastige februarimaand voor FC Groningen. De ploeg van Danny Buijs stond weliswaar zesde en pakte deze maand met een lastig programma vijf punten, maar het spel liet vaak veel te wensen over. Om in het spoor van Feyenoord te blijven, moest er in eigen huis een resultaat worden behaald tegen Fortuna Sittard. De ploeg van Sjors Ultee was al zes uitwedstrijden in de Eredivisie ongeslagen en wilde deze reeks vandaag graag voortzetten. Omdat Yanick van Osch geblesseerd was en Alexei Koselev zich voorbereidde op een aanstaande transfer, stond daartoe de transfervrij aangetrokken Velthuizen in het doel.

Na tien minuten moest de ervaren doelman zijn eerste redding verrichten, maar zat hij er gelijk volledig naast. Hij wilde de bal wegboksen, maar omdat Ben Rienstra in de weg stond leek Jørgen Strand Larsen al vroeg de 1-0 voor de thuisploeg te kunnen intikken. Even daarvoor zag hij zijn collega aan de andere kant Lisandro Semedo al een grote kans missen en wegens buitenspel werd ook de kans van de Noor uiteindelijk teniet gedaan. Het bleef in de beginfase bij deze kansen, want hoewel FC Groningen meer balbezit had, werd de weg naar het strafschopgebied door de thuisploeg nog niet gevonden. Fortuna was in balbezit vaak onnauwkeurig, maar was wel de meest dreigende ploeg.

Uiteindelijk bleef het debuut van Velthuizen slechts bij één redding. Al bij zijn eerste trap was te zien dat de oud-AZ keeper zeker niet wedstrijdfit was en na 25 minuten moest hij dan ook noodgedwongen plaatsmaken voor Alexei Koselev. Ook hij kreeg niet veel te doen, want het spel voltooide zich in een laag tempo, en het spel van beide ploegen leek zonder idee te zijn. Hierbij hielp het ook niet dat arbiter Jannick van der Laan weinig toeliet, waardoor het tempo nog meer uit de wedstrijd wegvloeide. Beide ploegen gingen dan ook de kleedkamers in met een 0-0 ruststand.

In het tweede bedrijf keerde Strand Larsen niet meer terug uit de kleedkamers. Na een heftige tackle en een lange blessurebehandeling in de eerste helft leek de Noor aanvankelijk verder te kunnen, maar in de rust bleek dat ook hij plaats moest nemen in de vollopende Groningse ziekenboeg. Zijn vervanger, Abraham, brak de wedstrijd vroeg in de tweede helft open. Na een paar goede combinaties op de linkerflank werd de Zweed vrijgelaten, en kon hij de bal mooi langs Koselev krullen (1-0). Daarna kreeg de thuisploeg de controle over de wedstrijd, waarbij Fortuna Sittard amper gevaarlijk werd. 

Rond minuut 65 begon Fortuna weer wat te voetballen en werden beide ploegen iets gelijkwaardiger, maar kansen bleven uit. Bijna leek Groningen door opnieuw Abraham op een 2-0 voorsprong te komen, maar doordat Alessio da Cruz een blok zette, maar ook buitenspel stond, werd het doelpunt afgekeurd. Zo bleef uiteindelijk de 1-0 op het scorebord staan en blijft FC Groningen Feyenoord in de nek ademen, terwijl Fortuna haar indrukwekkende uitreeks ten einde ziet komen. Voor winteraanwinst Abraham (18) is het fijn dat hij van de nul af is in het hoge noorden. 

Opstellingen en beoordelingen*[/h2]

FC Groningen: Sergio Padt 6; Bart van Hintum 6, Ko Itakura 6,5, Mike te Wierik 6, Damil Dankerlui 6; Daniël van Kaam 5 (95. Kian Slor -), Sam Schreck 4,5 (73. Wessel Dammers -); Alessio da Cruz 5,5, Tomas Suslov 6 (73. Ramon Pascal Lundqvist -), Mo El Hankouri 5 (89. Patrick Joosten -); Jörgen Strand Larsen 5,5 (46. Paulos Abraham 6,5 ).

Fortuna Sittard: Piet Velthuizen 5 (23. Alexei Koselev 6); George Cox 5,5, Roel Janssen 5,5 (86. Thibaud Verlinden), Martin Angha 6, Mickaël Tirpan 5; Ben Rienstra 5, Zian Flemming 5, Tesfaldet Tekie 5,5; Mats Seuntjens 5, Sebastian Polter 4,5, Lisandro Semedo 5 (74. Emil Hansson -).

Man of the match: Ko Itakura
*: Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Reacties

gerelateerd