ErediVisie: Dumbriest, Giakoumaaktnietsuit en gouden Trésor

ErediVisie: Dumbriest, Giakoumaaktnietsuit en gouden Trésor

1 maart 2021 – Het Eredivisie-weekend was weer eentje om volop van te genieten: Super Sunday werd in Eindhoven en Alkmaar genieten, al viel de topper tussen PSV en Ajax qua spelniveau tegen. Verder waren FC Emmen, Vitesse en FC Groningen de winnaars van dit weekend. Zoals elke week blikken we terug op de afgelopen speelronde in onze wekelijkse rubriek ErediVisie. 
Komt het toch nog goed met FC Emmen?
Hoewel de dierentuin nog altijd gesloten is, speelt FC Emmen momenteel als een (Michael de) Leeuw. In de huidige vorm, met twee zeges op rij, komt handhaving misschien toch nog voor de (Nick) Bakker. Dick Lukkien had het (Glenn) Bijltje er niet voor niets nog niet bij neergelegd, ook omdat Sergio Peña liet zijn dat een (Robbert de) Vos zijn haren wel verliest, maar zijn streken niet. De Peruaan liet tegen FC Utrecht eindelijk zien wat hij vorig jaar zo vaak deed. FC Emmen speelt weer frank en (Kerim) Frei, waardoor het hellende (Jari) Vlak weer steeds stabieler wordt. 

Vroeg van het Velthuizen 
Piet Velthuizen zal zich zijn debuut voor Fortuna Sittard anders hebben voorgesteld. De 34-jarige doelman werd eerder deze week naar Limburg gehaald en begon op bezoek bij FC Groningen meteen onder de lat. De routinier zat een dikke twintig minuten later echter alweer in de kleedkamer nadat hij het veld had verlaten met een spierblessure. Zijn vervanger Alexei Koselev kon een nederlaag niet voorkomen. Door een doelpunt van Paulos Abraham won Groningen met 1-0. Hopelijk voor Velthuizen, die in de warming-up al last zei te hebben, en Fortuna valt de schade mee en kan hij volgende week weer spelen. 

Trésor (toch) van onschatbare waarde
Mike Trésor gold vorig seizoen als een van de grote smaakmakers van Willem II, dat knap meedraaide in de subtop van de Eredivisie en zich plaatste voor Europees seizoen. In het huidige voetbaljaar deelt de Belgische spelmaker in de Tilburgse malaise. Trésor was zelfs zijn basisplaats even kwijt. Tegen Sparta bleek de ongepolijste diamant weer van onschatbare waarde voor Willem II. Met een doelpunt en assist leidde hij Willem II naar drie broodnodige punten. Op Het Kasteel was Trésor eindelijk weer eens belangrijk voor Willem II, maar hij is pas écht goud waard als hij de Tilburgers naar veilige haven weet te leiden.

Giakoumaaktnietsuit
Giorgos Giakoumakis bracht in de GelreDome zijn doelpuntentotaal op 23 door vanaf de strafschopstip te scoren tegen Vitesse. Een maand geleden was de Griekse topschutter van VVV-Venlo ook al trefzeker tegen de Arnhemse club. Toen liefst vier maal. Dat Giakoumakis zaterdagavond opnieuw scoorde, deerde Vitesse ditmaal niet. De ploeg van trainer Thomas Letsch won met 4-1 en deelden daarmee de Venlonaren daarmee een tik uit richting de ontmoeting van komende dinsdag in de halve finale van de KNVB Beker.

Denzel Dumbriest
Het liep in de slotfase van de topper tussen PSV en Ajax behoorlijk uit de hand. Rond het penaltymoment kregen Denzel Dumfries en Dusan Tadic het met elkaar aan de stok. De aanvoerder van de Eindhovenaren schopte de strafschopstip kapot en probeerde de Serviër uit zijn concentratie te halen. Tadic liet zich niet van de wijs brengen, scoorde de strafschop en liep meteen in de richting van Dumfries. De kemphanen waren na het laatste fluitsignaal nog niet gekalmeerd. "Je mag niet over mijn moeder praten", brieste Dumfries na afloop. "Hij zei dat ik een pussy ben", fulmineerde Tadic. Aanvoerder-onwaardig gedrag van de PSV- en Ajax-captains.

En dan nog even dit...

Abraham de Benjamin

Zeljko Pretovic

Marco Boadu


Meer nieuws

  1. dinsdag 13 april 2021

  2. maandag 12 april 2021