Willem II verschaft zichzelf wat lucht met uitoverwinning

Willem II verschaft zichzelf wat lucht met uitoverwinning

28 februari 2021 – Willem ll heeft zondagmiddag drie punten bijgeschreven in de Eredivisie. Op bezoek bij Sparta Rotterdam boekten de Tilburgers een 0-2 overwinning. In een zeer matige wedstrijd wisten de bezoekers in de tweede helft door doelpunten van Ché Nunnely en Mike Trésor de volle buit te pakken.



Door de onverwachte overwinning van FC Emmen bij FC Utrecht en het gelijkspel van ADO Den Haag tegen RKC Waalwijk was de druk op Willem II in aanloop naar het duel op Het Kasteel wat groter geworden. De punten die al weken broodnodig waren, bleven tot op heden steeds uit. Freek Heerkens ontbrak zondag vanwege een blessure en Jordan Peters zat zijn schorsing uit.

Het onzekere Willem ll liet in de openingsfase de ploeg van Henk Fraser komen. In de eerste tien minuten resulteerde dat direct in een paar kansen voor de Spartanen, maar een doelpunt bleef uit. De Rotterdammers wilden duidelijk het spel maken en dat werd ze ook niet lastig gemaakt door de ploeg uit Tilburg.

Het niveau van de wedstrijd zakte daarna ver weg en kansen bleven dan ook uit. De enige speler die positief opviel, was Vangelis Pavlidis. Met zijn individuele acties probeerde hij nog kansen te creëren, maar pas op slag van rust was daar de eerste echte kans voor de ploeg van Zeljko Petrovic. Pavlidis zette Trésor vrij in de zestien meter, maar hij schoot de bal naast de goal. 

In de tweede helft ging het verder waar de teeams voor rust waren gebleven. Het tempo was laag en het spel erg slordig.  Alleen Lennart Thy was na bijna een uur spelen met een kopbal die over de goal ging van keeper Aro Muric dicht bij een doelpunt. Tot bijna zeventig minuten spelen kabbelde de wedstrijd voort, totdat daar ineens de bevrijdende goal voor Willem ll was. Pol Llonch ging goed door op de zijkant, die de bal meegaf op Mike Trésor. Hij bracht op zijn beurt de bal voor, waar Ché Nunnely voor de man kwam en de bal binnenkopte.

De voorsprong leek op de bevrijding voor de Tilburgers. Vijf minuten later mochten zij de score uitbreiden vanaf elf meter. Pavlidis werd vastgehouden door de ingevallen Jeffry Fortes. De Spartaan kreeg in eerste instantie geel, maar door de VAR werd deze kaart omgezet naar een rode kaart. Trésor mocht aanleggen en die faalde niet voor Willem ll.

De punten die Willem ll zo graag wilde, zijn nu ook daadwerkelijk binnen. Ze klimmen hiermee naar de zestiende plek. Sparta, dat inmiddels naar beneden moet gaan kijken, blijft de nummer dertien van de Eredivisie. 

Opstellingen en beoordelingen*
Sparta Rotterdam: Maduka Okoye 6, Dirk Abels 5,5 (61. Jeffry Fortes), Bart Vriends 6, Michaël Heylen 6, Mica Pinto 6 (30. Aaron Meijers 5,5), Adil Auassar 6, Sven Mijnans 5,5 (45. Bryan Smeets 6), Abdou Harroui 6, Danzell Gravenberch 5,5 (61. Mario Engels 5,5), Lennart Thy 6, Deroy Duarte 5,5 (73. Reda Kharcouch)

Willem ll: Aro Muric 6, Ché Nunnely 7 (89. Mats Köhlert), Pol Llonch 6, Vangelis Pavlidis 6,5, Leeroy Owusu 6, Kwasi Wriedt 6,5, Mike Trésor 7, Sebastian Holmén 6,5, Derrick Köhn 6, Sven van Beek 6, Wesley Spieringhs 6

Man of the match: Ché Nunnely

*Spelers moeten tenminste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 13 april 2021

  2. maandag 12 april 2021

  3. zondag 11 april 2021