Kritiek op Schmidt: "Dan had-ie veel dichter bij Ajax gestaan"

Kritiek op Schmidt: "Dan had-ie veel dichter bij Ajax gestaan"

28 februari 2021 – Guus Hiddink en Willem van Hanegem zijn niet onverdeeld tevreden met de prestaties van hun favoriete club. PSV werd deze maand uitgeschakeld in zowel de KNVB Beker als Europa League en heeft in de competitie een flinke achterstand op koploper Ajax. Feyenoord is eveneens nog maar op één front actief en lijkt in de titelstrijd geen rol meer te spelen.

Dus wordt er door de ervaren mannen kritisch gekeken naar de rol van de trainers in het (tot nu toe) tegenvallende seizoen van PSV en Feyenoord. "Het is altijd wel verfrissend, een andere man na zo veel jaren. Maar je moet oppassen dat je wel je eigen cultuur bewaart. Je kan niet in één keer rigoureus veranderen", zegt Hiddink bij de NOS over de speelwijze van Roger Schmidt.

Van Hanegem is een stuk kritischer op Schmidt. Met name het wisselbeleid van de Duitse oefenmeester kan De Kromme niet bekoren. "Hij heeft toch geweldige spelers tot zijn beschikking? Als hij daar elke wedstrijd mee speelt, had-ie veel dichter bij Ajax gestaan", stelt hij.

De recente prestaties van Feyenoord hebben een impact op Van Hanegem. "Het doet pijn. Niet alleen omdat het mijn club is, maar ook als voetballiefhebber."

gerelateerd