Wormuth wijst scheidsrechter Higler aan als man van de wedstrijd

Wormuth wijst scheidsrechter Higler aan als man van de wedstrijd

28 februari 2021 – Frank Wormuth was zaterdagavond na afloop van Heracles Almelo tegen FC Twente zeer te spreken over de manier waarop scheidsrechter Dennis Higler de derby had geleid. De Duitse oefenmeester van de Heraclieden vond zelfs dat niet een van de spelers, maar de 35-jarige arbiter de man van de wedstrijd was.

"Wie ik de beste vond vandaag? De scheidsrechter. Waarom? Hij liet het spel de hele tijd doorgaan. Ik vind het mooi als de scheidsrechter aangeeft dat er doorgespeeld moet worden als spelers op de grond liggen en zeggen dat ze pijn hebben. We kunnen er over discussiëren, maar ik vond het fantastisch", was de oefenmeester lovend over Higler voor de camera van ESPN.

Wormuth was zaterdagavond sowieso in een goede bui. Voorafgaand aan de Twentse derby had hij een verrassing in petto voor verslaggeefster Hélène Hendriks. Een week geleden wees Wormuth haar, grappend, als schuldige aan voor de nederlaag tegen RKC Waalwijk. Als goedmakertje kreeg Hendriks voor de aftrap van het duel met FC Twente een bosje bloemen van Wormuth. De ESPN-verslaggeefster gaf eveneens een cadeautje: een klavertje vier, het symbool voor geluk.

Het klavertje vier leverde Heracles Almelo niet de volle buit op tegen FC Twente, maar wel een punt. De burenruzie in de Erve Asito eindigde in 2-2.

gerelateerd