Schalke ontslaat Gross en is alweer toe aan vijfde trainer

28 februari 2021, 09:51   Bijgewerkt: 28 februari 2021, 12:11

Schalke 04 heeft Christian Gross ontslagen. De 66-jarige Zwitserse oefenmeester is daags na de 5-1 nederlaag tegen VfB Stuttgart op straat gezet. Gross hield het slechts twee maanden vol als hoofdtrainer van de dolende club uit Gelsenkirchen. Technisch directeur Jochen Schneider, teammanager Sascha Riether en fysiektrainer Werner Leuthardt kunnen eveneens op zoek naar nieuw werk.

Het ontslag van Gross komt niet helemaal uit de lucht vallen. Duitse media schreven zaterdag dat meerdere spelers in opstand waren gekomen tegen de trainer. Gross werd verweten dat hij de namen van spelers en tegenstanders continu door elkaar haalde, spelers in de verkeerde taal aansprak, slechte trainingen gaf en regelmatig een verkeerde wedstrijdtactiek hanteerde. Volgens BILD was Klaas-Jan Huntelaar een van de spelers die rebelleerde tegen de Zwitser.

Gross werd twee maanden geleden aangesteld in Gelsenkirchen en kreeg als taak om Schalke 04 voor degradatie te behoeden. Met de Zwitser aan het roer werden de resultaten er niet veel beter op. Schalke 04 boekte vlak na de jaarwisseling weliswaar de eerste competitiezege sinds 17 januari vorig jaar, maar won daarna geen enkele keer meer. In de tien wedstrijden die Gross op de bank zat bij Schalke 04, veroverde de club slechts vijf punten. Zaterdag leed de club nog een pijnlijke 5-1 nederlaag tegen VfB Stuttgart.

Het ontslag van Gross betekent dat Schalke 04 alweer toe is aan zijn vijfde trainer dit seizoen. Eerder zaten al David Wagner, Manuel Baum en interim-coach Huub Stevens op de bank bij de hekkensluiter van de Bundesliga. Het wordt voor de opvolger van Gross een loodzware taak om handhaving te bewerkstelligen. Om directe degradatie te voorkomen, zal Schalke 04 nog twee plekken moeten klimmen. De achterstand op de zestiende plaats is negen punten, evenveel als de club dit seizoen in 23 wedstrijden bij elkaar sprokkelde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen