Brood baalt: "Duels van deze week zijn frustrerend"

Brood baalt: "Duels van deze week zijn frustrerend"

27 februari 2021 – Ruud Brood was teleurgesteld in zijn ploeg na het doelpuntloze gelijkspel dat ADO Den Haag boekte in de degradatiekraker tegen RKC Waalwijk. Voor de Hagenaars was een zege in strijd om handhaving cruciaal, maar ADO kwam niet tot scoren. Brood baalde na afloop van het magere resultaat.

"Met 0-0 schieten we niets op", zei de trainer na afloop op de persconferentie. "We kunnen er kort over zijn. Als je wedstrijden wil winnen, moet je een goal maken." ADO liet daarmee opnieuw na uitstekende zaken te doen in de belangrijke maand februari. Eerder verloor het al met 2-0 van Fortuna Sittard en speelde het met 1-1 gelijk tegen directe concurrent Willem II.

"Als je kijkt naar onze prestaties van afgelopen week, zijn deze frustrerend", vervolgde Brood. "Tegen Fortuna was het een drama en bij Willem II kwam het door de omstandigheden. Statistisch gezien schieten we er niets mee op dat we RKC thuis niet hebben kunnen killen." Directe handhaving wordt volgens Brood lastig. "Onze focus gaat nu nog niet naar plek zestien. We moeten realistisch blijven en concluderen dat de vijftiende plaats zwaar wordt, maar het is niet onmogelijk. We blijven vechten en knokken."

Brood, die eind vorig jaar de opvolger werd van Aleksandar Rankovic, is er nog niet in geslaagd ADO uit de onderste regionen te leiden. ADO bezet momenteel de zestiende plaats, met een punt voorsprong op Willem II. VVV-Venlo staat vijftiende met 22 punten. Het verschil met het veilige VVV bedraagt zeven punten.

gerelateerd