Heracles en Twente houden elkaar in evenwicht

Heracles en Twente houden elkaar in evenwicht

27 februari 2021 – De trouwe fans van Heracles en FC Twente zullen na een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen toch niet echt tevreden zijn geweest. In de beginfases van beide helften werd door beide ploegen gescoord, maar daarbuiten legden beide ploegen geen goede wedstrijd op de mat. In de eerste helft probeerde Twente het wel, en in de tweede helft was het de kans aan Heracles, maar beide ploegen misten de concentratie, waardoor beide ploegen uiteindelijk genoegen moesten nemen met een insignificant punt.

De fanatieke supporters moesten er lang op wachten, maar na bijna anderhalf jaar was het weer eens tijd voor de derby tussen Heracles en FC Twente in het Erve Asito. Naast de eer stonden er vandaag natuurlijk ook drie punten op het spel. Bij winst konden de Heraclieden de aansluiting vinden bij het linkerrijtje, maar bij winst voor FC Twente zou het gat tussen beide ploegen negen punten worden. Na het verlies tegen RKC veranderde Frank Wormuth zijn basiselftal op vier plekken, terwijl de ploeg van Ron Jans na het gelijkspel tegen Feyenoord met dezelfde elf man aantrad.

De wedstrijd begon rustig, maar toch viel het eerste doelpunt al binnen tien minuten. Een Heracles-corner leek in eerste instantie weggekopt te worden richting de tweede paal. Daar viel de bal voor de voeten van Ismail Azzaoui, die van dichtbij uithaalde. Doordat Kik Pierie de bal van richting veranderde en Joël Drommel de bal pas laat zag aankomen, was de jonge doelman kansloos. Daarna liet Heracles zich terugvallen in haar verdedigende stellingen, en ving het FC Twente rond het eigen strafschopgebied op. Dit ging maar even goed, want voordat er een kwartier gespeeld was lag de 1-1 alweer tegen de touwen. Weer werd de bal uit een standaardsituatie niet goed weggewerkt, waardoor Queensy Menig vanaf een meter of 16 de trekker kon overhalen.

Buiten de standaardsituaties werd er echter niets gecreëerd. Twente had het meeste balbezit en kon op eigen helft naar hartenlust rondtikken, maar de passes richting de flankspelers waren vaak niet op maat. Met zorgvuldiger combinatiespel over de as van het veld kwamen de Tukkers dichterbij het doel van Janis Blaswich, maar door mislukte passes in het laatste kwart van het veld kwamen ook hier geen kansen uit voort. Bij balverlies zetten de bezoekers zoals gebruikelijk hoog druk, waardoor Heracles er maar met moeite van de eigen helft kwam. Uiteindelijk bleek de spectaculaire openingsscène dus geen goede representatie voor het restant van het eerste deel van de wedstrijd.

De beginfase van de tweede helft leek een spiegelbeeld van de eerste helft, maar ditmaal werd er in een tijdsbestek van vijf minuten door beide ploegen eenmaal gescoord. De eerste goal kwam van de voet van Rai Vloet, die na zeer slecht uitverdedigen van Pierie kiezelhard binnenschoot. Even later was Danilo na een zorgvuldige aanval het eindstation aan Twente-zijde. Daarna verviel de wedstrijd weer in een lager tempo, waarin beide ploegen door zeer veel balverlies leden en het spel zich daardoor vooral op het middenveld afspeelde. Doordat Heracles hoger druk zette dan in de eerste helft, was de ploeg van Frank Wormuth inmiddels de dominante ploeg. Kansen voor Kasper Lunding en Delano Burgzorg waren echter de enige schoten die genoteerd konden worden. FC Twente probeerde met een goede slotfase nog iets te forceren, maar uiteindelijk bleef de 2-2 op het scorebord staan.

Opstellingen en beoordelingen*
Heracles Almelo: Janis Blaswich 6; Giacomo Quagliata 5,5, Marco Rente 5,5, Robin Pröpper 5,5, Noah Fadiga 5; Lucas Schoofs 5, Rai Vloet 5,5, Luca de la Torre 5,5; Delano Burgzorg 5, Ahmed Kutucu 5,5 (57. Kasper Lunding Jacobsen 5,5), Ismail Azzaoui 5,5 (75. Orestis Kiomourtzoglou -).

FC Twente: Joël Drommel 6,5; Jayden Oosterwolde 6, Kik Pierie 4,5, Dario Dumic 5,5, Tyronne Ebuehi 6; Ramiz Zerrouki 6, Jesse Bosch 5,5, Godfried Roemeratoe 5; Queensy Menig 6, Danilo 5,5, Luciano Narsingh 4 (79. Daan Rots -).

Man of the match: Joël Drommel

*: Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

gerelateerd