'Ihattaren clasht met Schmidt en is vraagteken voor Ajax-thuis'

'Ihattaren clasht met Schmidt en is vraagteken voor Ajax-thuis'

27 februari 2021 – Mohamed Ihattaren en Roger Schmidt hebben het opnieuw met elkaar aan de stok gekregen bij PSV. De talentvolle middenvelder clashte deze week met de Duitse coach en lijkt daar dit weekend nog de consequenties van te gaan voelen. De kans is namelijk aanwezig dat Schmidt zijn parel buiten de wedstrijdselectie voor de topper met Ajax laat.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Alleen als het noodzakelijk is, neemt Schmidt Ihattaren op in zijn selectie. Schmidt en Ihattaren zouden volgens ingewijden ruzie hebben gehad over de focus op zijn eigen sportieve ontwikkeling en het team. Schmidt heeft Ihattaren daarop aangesproken, iets waar de middenvelder bepaald niet van gediend was.

Schmidt en Ihattaren ruzieden dit seizoen al vaker met elkaar, vooral over de mentaliteit van het talent. Schmidt passeerde Ihattaren enkele weken op rij, maar gunde hem rond de jaarwisseling een nieuwe kans. Hoewel hij regelmatig flitsen laat zien van zijn kwaliteiten, is hij dit seizoen nog niet zo bepalend als afgelopen jaargang.

Ihattaren zorgt de laatste weken al vaker voor opschudding. De negentienjarige linkspoot hintte regelmatig op een overstap naar Ajax, de grootste concurrent voor PSV. De Nederlandse Marokkaan deed de laatste tijd veel stof opwaaien met reacties onder berichten van Ajacieden. Bovendien is er nog geen akkoord bereikt over het verlengen van zijn contract. Zijn huidige verbintenis loopt tot de zomer van 2022.

gerelateerd