Hongarije
0 – 0
Portugal
Nederland (dames)
1 – 0
Noorwegen (dames)

Lukkien: "Concurrenten moeten weer rekening met ons houden"

Lukkien: "Concurrenten moeten weer rekening met ons houden"

27 februari 2021 – Voor vorige week had niemand het aan zien komen, maar FC Emmen is dicht bij ontsnapping uit de degradatiezone. De ploeg had tot vorige week nog geen wedstrijd gewonnen, maar boekte vandaag (zaterdag) met de 0-1 zege op FC Utrecht de tweede driepunter op rij. "Emmen is weer een ploeg waar de ploegen boven ons rekening mee moeten houden", concludeerde trainer Dick Lukkien na afloop.

Ook met de manier waarop FC Emmen Utrecht over de knie kreeg, stemde de coach tevreden. "Ik heb enorm genoten van mijn ploeg", zei hij tegenover ESPN. "Ik vond ons zeker de eerste helft echt heel goed spelen. Technisch, tactisch en ook fysiek. We konden het plan dat Utrecht had redelijk snel dwarsbomen. Ze kregen ons moeizaam onder druk. Het enige kritiekpuntje is dat we eigenlijk te weinig goals maken."

Op de vraag wat gezegd kan worden na de tweede achtereenvolgende overwinning, was Lukkien duidelijk. "Dat we aardig kunnen voetballen. Dat heb ik in meerdere wedstrijden gezien en als je wint, gaan andere mensen dat blijkbaar ook zien. We hebben een aantal wedstrijden te weinig gekregen. Daar zijn we zelf bij geweest: we waren niet klinisch genoeg in de afronding en kregen te simpel de goals tegen. Nu staat er een ploeg die echt samenspeelt, goed verdedigt, en ook kansen bij elkaar weet te spelen en vanavond een goede goal maakt."

"Ik heb tegen de spelers gezegd dat ik ervan genoten heb", zei Lukkien over zijn toespraak na de wedstrijd. "Dat het een broodnodige zege was en dat we nu écht in de buurt komen van de ploegen boven ons. Dat we gewonnen hebben tegen een goede ploeg en op onze manier. Daar mogen we met z'n allen heel trots op zijn." Door de zege is de achterstand op ADO Den Haag (speelde vanavond 0-0 tegen RKC) en Willem II (komt morgen in actie tegen Sparta) nu nog maar respectievelijk twee en drie punten. VVV-Venlo, de ploeg die momenteel de vijftiende en dus eerste veilige plek bezit, staat nog op tien punten voorsprong. 

gerelateerd