Almere City FC
0 – 2
NEC

Woede bij Utrecht na nederlaag: "Kan gewoon niet"

Woede bij Utrecht na nederlaag: "Kan gewoon niet"

27 februari 2021 – Na enkele fraaie resultaten op rij is FC Utrecht weer met beide benen op de grond gezet. De subtopper ging in eigen huis pijnlijk onderuit tegen FC Emmen (0-1) en verspeelde daarmee dure punten in de weg omhoog. Het leidde na afloop tot frustraties bij de trainersstaf en spelersgroep van de Domstedelingen.

Volgens aanvoerder Willem Janssen lag het zeker niet aan de inzet van zijn ploeg. "Het is echt niet dat we er niet genoeg hebben ingestopt", aldus Janssen voor de camera van RTV Utrecht. "In de eerste helft krijg je Emmen te laat onder druk. Dat wisten we. We wisten ook dat we niet in paniek moesten raken." Ook uit de omschakeling kon Utrecht geen gevaar stichten. "Onze countermogelijkheden hebben we nauwelijks gehad in de eerste helft. Je laat je een beetje uitlokken. Dan moet je niet de 1-0 zo tegen krijgen, dat kan gewoon niet."

Emmen had voor rust zelfs het betere van het spel. "En dat was onnodig", vervolgde Janssen. "Zij kregen niet kans op kans, maar die goal mag niet gebeuren. In het laatste kwartier van de eerste helft kwamen we een beetje tot kansen. Dat hielden we na rust ook nog 10 tot 15 minuten vol." 

Ook ploeggenoot Sander van de Streek was teleurgesteld in het optreden van Utrecht. "Ik heb ook mijn duels verloren. We waren gewoon slap. Dat lag aan alles, ook aan mij. Dan moeten een paar spelers opstaan en zeggen: 'Tot hier en niet verder'. In de tweede helft gebeurt dat wel, win je duels en spelen we opportunistischer. Dat had ik in de eerste helft gemist."

gerelateerd