ADO en RKC in evenwicht na armoedige clash

27 februari 2021, 20:55

ADO Den Haag tegen RKC Waalwijk is zaterdagavond op een troosteloze 0-0 geëindigd. Geen moment konden de 22 acteurs de indruk wekken om er een spektakelstuk van te maken, zodat het eindsignaal van scheidsrechter Jochem Kamphuis als een verlossing kwam.

Drie dagen na het 1-1 gelijke spel tegen Willem II stond het volgende belangrijke duel voor ADO Den Haag op het programma. De druk in Den Haag lag er flink op, want dankzij de overwinning (0-1) van FC Emmen bij FC Utrecht, voelt de ploeg van Ruud Brood de hete adem van de Drentenaren in de nek. Het was dus zaterdagavond een echte zes puntenwedstrijd voor de Hagenezen, die al acht wedstrijden op rij niet meer wisten te winnen. De laatste overwinning dateerde van meer dan een maand geleden tegen nota bene RKC Waalwijk (1-0).

Het duel begon meteen met twee grote kansen voor de thuisploeg. Eerst kogelde Ricardo Kishna na vier minuten de bal op de onderkant van de lat en daarna schoot Bobby Adekanye van dichtbij over na een vlijmscherpe voorzet van rechtsback Milan van Ewijk. De Waalwijkers ontsnapte tot tweemaal toe aan een vroege achterstand tegen het veel fellere ADO.

Ook na de rust ging het niet van een leien dakje bij ADO. Er was veel meer opportunisme nodig om het gat naar de veilige vijftiende plaats te verkleinen, want er zat geen enkele inspiratie in om ook maar iets te creëren voor het doel van Kostas Lamprou. Dat Michiel Kramer amper werd bediend ging nauw samen met de dramatische uitvoering van het positiespel. De meest elementaire basisprincipes van verzorgd positiespel was bij de Hagenezen niet terug te zien.

Met dat het 'Haags kwartiertje' aanbrak in het Cars Jeans Stadion, kreeg Kramer nog een dot van een kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten. De spits kreeg de bal heerlijk op zijn hoofd, maar kopte over.

Door het troosteloze 0-0 gelijke spel blijft ADO sukkelen in de onderste regionen van de Eredivisie. Er zullen in de komende weken punten gepakt moeten worden, aangezien de rode lantaarn steeds dichterbij komt voor de Hagenezen.

Opstellingen en beoordelingen*:

ADO Den Haag: Martin Fraisl 6; Milan van Eijk 6, Boy Kemper 5 (Juan Familio-Castillo –), Jamal Amofa 5, Shaquille Pinas 5; John Goossens 5,5 (83. David Philipp –), Marko Vejinovic 5; Abdenasser El Khayati 4 (87. Jonas Arweiler –), Ricardo Kishna 6 (65. Youness Mokthar 4,5), Bobby Adekanye 5,5 (65. Vicente Besuijen 5); Michiel Kramer 5

RKC Waalwijk: Kostas Lamprou 6,5; Saïd Bakari 6, Melle Meulensteen 5,5, Ahmed Touba 5, Paul Quasten 5; Richard van der Venne 4,5, Vurnon Anita 5, Anas Tahiri 5 (80. Sylla Sow –); Lennerd Daneels 4 (88. Hans Mulder), Thijs Oosting 5 (46. Ayman Azhil 5), Ola John 5 (62. Finn Stokkers 5)

Man of the match: Kostas Lamprou

*Spelers moeten tenminste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen