Sørloth maakt comeback Leipzig in extremis compleet

27 februari 2021, 20:32

Middels een sensationele comeback heeft RB Leipzig zaterdagavond drie belangrijke punten gepakt tegen Borussia Mönchengladbach. Nadat het binnen twintig minuten al met 0-2 achter stond, werd de score in de tweede helft omgebogen. Een kopbal van voormalig FC Groningen-spits Alexander Sørloth maakte de comeback in de blessuretijd compleet. 

Met het nieuws in het achterhoofd dat concurrenten Bayern München en VfL Wolfsburg eerder op de dag geen fout hadden gemaakt, stond RB Leipzig voor de taak om dat voorbeeld te volgen. Hoewel Borussia Mönchengladbach daar op het oog niet de makkelijkste tegenstander voor was, dateerde de laatste zege voor die ploeg (4-2 tegen Borussia Dortmund) alweer van vijf wedstrijden terug. Daarna speelde het gelijk tegen Union Berlin en VfL Wolfsburg en verloor het van laagvliegers FC Köln en FSV Mainz. 

Toch Mönchengladbach aanspraak te maken op de eerste overwinning sinds tegen Dortmund, toen het binnen twintig minuten al met 0-2 voor stond. Jonas Hofmann (penalty) en Marcus Thuram waren de doelpuntenmakers. Leipzig - met Justin Kluivert voor het eerst sinds 12 december 2020 weer in de basis - was de bovenliggende partij, maar tot doelpunten kwam het niet. Na rust moest dat anders - en ging het ook anders. Eerst was het al invaller Alexander Sørloth die de aansluitingstreffer leek te maken, maar dat doelpunt werd afgekeurd wegens hands.

Dat gold niet voor die van Christopher Nkunku enkele minuten later. De Franse middenvelder was het eindstation van een goede aanval en schoot in het dak van het doel binnen. Het was het begin van een comeback die een vervolg kreeg door spits Yussuf Poulsen. Leipzig stevende af op een punt, waar het gezien de vroege achterstand niet eens heel ontevreden mee zou mogen zijn. Om druk te houden op de koploper, was minder dan drie punten echter niet genoeg. Dat werd onderstreept door Sørloth, die in de blessuretijd nog eens wist toe te slaan en met een kopbal voor de 3-2 zorgde. Wegens een vermeende duw leidde het tot grote ontevredenheid bij de bezoekers, maar het doelpunt bleef staan. Het was ternauwernood, maar Leipzig pakte net als de concurrentie 'gewoon' de drie punten. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen