Emmen is los en roept ook goede reeks Utrecht halt toe

27 februari 2021, 18:29   Bijgewerkt: 27 februari 2021, 18:38

Exact een week na de eerste zege van het seizoen, heeft Emmen weer drie punten bijgeschreven. Door een 0-1 overwinning op FC Utrecht is handhaving ineens weer een reële optie. Sergio Peña, die dit seizoen bij nog geen enkele Eredivisiegoal betrokken was, was met zijn eerste treffer de matchwinner. Hij verkleinde zo het gat met Willem II en ADO tot slechts twee punten, waar Utrecht voor het eerst in anderhalve maand weer verloor.

Wie zijn kop boven het maaiveld uitsteekt, wordt een kopje kleiner gemaakt. FC Utrecht deed dat door de ambitie uit te spreken om de top drie aan te vallen en het kapsel was inmiddels tot aan de kruin gekortwiekt. De resultaten waren lange tijd niet om over naar huis te schrijven, maar inmiddels mag men in Utrecht voorzichtig het papier en de griffel tevoorschijn halen. De laatste zes wedstrijden waren namelijk goed voor zestien punten, vier clean sheets en zestien goals voor.

Het was een reeks die tegenstander FC Emmen juist nodig had om een absoluut wonder te bewerkstelligen en het vege lijf te redden. De eerste stap van het twaalfvoudige stappenplan voor lijfsbehoud was inmiddels gezet. Vorige week tegen PEC kon voor het eerst dit seizoen de champagne, die inmiddels al over de datum was, eindelijk worden ontkurkt. De volgende halte lag in Utrecht, waar beide ploegen met nagenoeg dezelfde namen als een week eerder begonnen.

Utrecht, dat thuis alleen nog maar van Ajax verloor, waande zich in het eerste gedeelte een makreel die met zijn hele school zojuist bekneld was geraakt in een vissersnet. Ze konden geen kant op en zagen de lotgenoten paniekerig om zich heen krioelen. Met lede ogen zag het aan hoe de Drentenaren er één grote rondo van maakten. Emmen werd vooral gevaarlijk met het hoofd, maar stuitte telkens op een uitstekend keepende Eric Oelschlägel.

Op die manier blijkt de ketchupflestheorie van Ruud van Nistelrooij niet alleen op te gaan voor doelpunten, maar ook voor gewone punten. Emmen wint voor de tweede keer op rij en kan de concurrenten weer ruiken. Het gat met de nummer zestien en zeventien Willem II en ADO bedraagt nog maar twee punten. Utrecht staat weer met beide benen op de grond en zakt minimaal één positie. Volgende week tegen RKC krijgt het wel een herkansing tegen een laagvlieger.

Opstellingen en beoordelingen*:

FC Utrecht: Eric Oelschlägel 7,5; Django Warmerdam 6, Willem Janssen 6 (76. Urby Emanuelson -), Tommy St. Jago 4,5, Hidde ter Avest 6 (76. Mark van der Maarel -); Joris van Overeem 5 (45. Mimoun Mahi 6), Sander van de Streek 5, Adam Maher 5 (81. Emil Bergström -); Othman Boussaid 4,5 (45. Moussa Sylla 5,5), Gyrano Kerk 4,5, Bart Ramselaar 5.

FC Emmen: Michael Verrips 8,5; Caner Cavlan 7 (91. Keziah Veendorp -), Nick Bakker 7, Miguel Araujo 7,5, Glenn Bijl 7; Hilal Ben Moussa 6,5, Jari Vlak 7; Luka Adzic 6,5 (76. Nikolai Laursen -), Sergio Peña 7 (84. Paul Gladon -), Kerim Frei 5,5; Michael de Leeuw 6,5.

Man of the match: Michael Verrips

*Spelers moeten tenminste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen